16 Ιαν 2017

Καταγγελία Αγωνιστικής Συνεργασίας Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστήμιου Αιγαίου

Η παράταξή καταγγέλλει ότι δεν συναινεί στην διεξαγωγή εκλογών χωρίς εφορευτικές επιτροπές, δικαστικούς ή δικηγόρους  όταν  θα γίνουν οι εκλογές, πράγμα το οποίο εξέφρασαν και στη Γ.Σ. ,τέλος διαφωνούν με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία»Η ανακοίνωση –καταγγελία της Αγωνιστικής Συνεργασίας αναφέρει τα έξης :


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήμερα Δευτέρα 16 Γενάρη πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ την Πέμπτη 19 του μήνα πρόκειται να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η παράταξή μας τόσο σήμερα στη Γενική Συνέλευση, όσο και στο παρελθόν και στα πλαίσια του Δ.Σ. έχει εκφράσει τη διαφωνία της για την διεξαγωγή εκλογών με «ηλεκτρονική ψηφοφορία», μέθοδο που επιθυμεί και προωθεί η πλειοψηφούσα παράταξη.

Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί διαλυτικό στοιχείο ως προς τη λειτουργία του Σωματείου.

Είναι επικίνδυνη η διεξαγωγή των εκλογών με «ηλεκτρονική ψηφοφορία» είτε στο όνομα της χαμηλής συμμετοχής, είτε στο όνομα της κακής οικονομικής κατάστασης των σωματείων και του οικονομικού κόστους για την ύπαρξη δικαστικών. Άποψη που προωθείται έντονα τα τελευταία χρόνια απ όλους αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους στη γωνία, αμέτοχους από τους αγώνες και από το κίνημα (κόμματα που ακολουθούν αντιλαϊκή πολιτική, το Ευρωκοινοβούλιο που συζητάει ακόμη και την διεξαγωγή των ευρωεκλογών με αυτόν τον τρόπο, συνδικαλιστικές παρατάξεις κλπ). Είναι οι ίδιοι που αναγάγουν το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέσα αντίστασης και οργάνωσης αγώνων και όχι απλά ως ένα μεν χρήσιμο εργαλείο αλλά που αυτή τη στιγμή, μέσα σε αυτή την κοινωνία, είναι ελεγχόμενο και στα χέρια του ταξικού μας αντιπάλου.


Συνάδελφοι στόχος της παράταξής μας είναι η μαζικοποίηση του σωματείου. Η συμμετοχή των συναδέλφων στις συλλογικές διαδικασίες (συνελεύσεις, εκλογές κλπ), στην οργάνωση του αγώνα, στη λήψη των αποφάσεων, στις κινητοποιήσεις, στις απεργίες κλπ. Κινητήρια δύναμη των πάντων αποτελούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Τόσο η συμμετοχή στις μαζικές διαδικασίες όσο και η οικονομική κατάσταση των σωματείων αποτελεί ζήτημα σοβαρό, αλλά που δεν μπορεί να ανατραπεί με τέτοιου είδους υποχωρήσεις. Κάθε άλλο μάλιστα τέτοιου είδους υποχωρήσεις είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη ταξικής αγωνιστικής συνείδησης στους συναδέλφους και ενός δυνατού κινήματος

Οι εκλογές πρέπει να είναι το αποτέλεσμα και η έκφραση συλλογικών διαδικασιών και συνειδητής επιλογής των συναδέλφων, τις οποίες μάλιστα πρέπει οι ίδιοι να ελέγχουν για την εγκυρότητα και την ορθότητά τους, ώστε πάντα να εκφράζουν και να αποτυπώνουν την επιλογή τους και μέσα από την ψήφο.


Η ηλεκτρονική ψηφοφορία επίσης πάντα εμπεριέχει τον κίνδυνο της νοθείας και της έλλειψης μυστικότητας, καθώς ακόμη και του εκλογικού εκβιασμού. Χαρακτηριστικότερο όλων, ότι δίνεται ακόμη και το δικαίωμα πχ μέσω του εκλογικού συστήματος Ζευς κάποιος να ψηφίζει όσες φορές θέλει ώσπου να κλείσουν οι «ηλεκτρονικές κάλπες»… για να «διορθώσει» την ψήφο του, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό!


Συνάδελφοι,

Η παράταξή μας δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν συναινεί στην διεξαγωγή εκλογών χωρίς εφορευτικές επιτροπές, δικαστικούς ή δικηγόρους παντού όπου θα γίνουν οι εκλογές, πράγμα το οποίο εκφράσαμε και στη Γ.Σ. Διαφωνούμε με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία». Δεν θα πάρουμε μέρος σε τέτοιου τύπου εκλογές, που διαμορφώνουν λανθασμένη αντίληψη και συνείδηση στους συναδέλφους και που δεν εγγυούνται την μυστικότητα της διαδικασίας.

Η πλειοψηφούσα παράταξη και ο πρόεδρος του Δ.Σ. με τον τρόπο αυτό ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης και όλων όσων προωθούν τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών με νέο συνδικαλιστικό νόμο, φέροντας τις μεθοδεύσεις αυτές από το παράθυρο πριν καν τις ψηφίσουν.Καλούμε την Ομοσπονδία να πάρει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα.Κύρια καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, αλλά ακόμη και τώρα να πάρουν την ευθύνη για την περιφρούρηση των εκλογών με το να πιέσουν να στηθούν κανονικές κάλπες σε όλα τα νησιά.Όπως περιφρουρούμε τους αγώνες μας έτσι πρέπει να περιφρουρήσουμε και τις εκλογές μας.

Στις 19 Γενάρη ισχυροποίησε

τις δυνάμεις του αγώνα, της ανασύνταξης του κινήματος, της λαϊκής αντεπίθεσης

Στήριξε- Ψήφισε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑσε εκλογές που ακόμη και τώρα πιέζουμε να διεξαχθούνόχι με «ηλεκτρονική ψηφοφορία»