9 Ιαν 2017

Τελικά η Σάμος δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κατά το τριήμερο που μας πέρασε

Φωτογραφία απο την πτώση δέντρου στο Δημοτικό κήπο Σάμου
Οι δυνατοί άνεμοι και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά την διάρκεια του τρίμερου δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα στο νησί μας .Ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου ,αλλά και ο δήμος ήταν διαρκώς σε ετοιμότητα παρόλο που δεν χρειάστηκε να επέμβουν  σε σοβαρό περιστατικό.

Στον δημοτικό κήπο στη πόλη της Σάμου ανήμερα  των Θεοφανείων λόγω τον ισχυρών ανεμών ξεριζώθηκε ολόκληρο δέντρο .

Αποκαταστάθηκαν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία στον Όρμο Κουμαιΐκων (Μπάλο) ανήμερα τον Θεοφανείων .

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπεύθυνου ΟΤΑ Δυτικής Σάμου- Δημοτικού Κοινοτικού Συμβούλου Καρλοβάσου κ. Μανώλη Νικολού όπου σήμερα Σάββατο με ειδικό σκαπτικό μηχάνημα πήγαν στην περιοχή και αποκατέστησαν τα προβλήματα ώστε ο δρόμος να χρησιμοποιείται άνετα από τους οδηγούς της περιοχής
Φωτογραφια από την κακοκαιρία στον Όρμο Κουμαιΐκων (Μπάλο
Στα γύρω δημοτικά διαμερίσματα καρλοβασου , αλλά και σε διάφορες περιοχές της πόλης μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν στο οδικό δίκτυο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι έσπασαν κλαδιά και παρέσυραν διαφορά αντικείμενα.

Προβλήματα κατολισθήσεων και καταπτώσεων βράχων είναι τα αποτελέσματα του διήμερου και ιδιαίτερα στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, κάτι όμως που άμεσα αντιμετωπίστηκε από μηχάνημα της δημοτικής κοινότητας , ενώ όσο συνεχίζεται η βροχόπτωση στην περιοχή μεγαλώνουν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της τόσο σε κατολισθαίνουσες περιοχές, αλλά και σε «ευπαθείς» σε πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές.

Οι έντονες βροχοπτώσεις όμως δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ , η οποία αδυνατούσε να τα αποκαταστήσει ένεκα των ισχυρών βροχοπτώσεων, αλλά και των τραγικών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό.


Σ.Ράπτη Γ.Πατσομύτης