24 Ιαν 2017

Το πρωί της Τετάρτης παρέμβαση-εξόρμηση στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη 25 Ιαν στις 11.30 το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματίου Τουρισμού -Επισιτισμού στα γραφεία  του ΟΑΕΔ στη πόλη της Σάμου .
Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:
Το σωματείο μας μαζί με δεκάδες άλλα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων απ’ όλη τη χώρα, αποφασίσαμε να μετατρέψουμε την Τετάρτη 25 Γενάρη σε μέρα Πανελλαδικής Δράσης, προβάλλοντας ακόμα πιο έντονα τις διεκδικήσεις μας για καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς για τους εργαζόμενους του κλάδου.

Το πρωί της Τετάρτης στις 11.30΄ θα πραγματοποιήσουμε παρέμβαση-εξόρμηση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ στο Βαθύ, διεκδικώντας :

· Να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε ξενοδοχεία, επισιτισμό, ζαχαρώδη σε όλη τη χώρα και για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.

· Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και εποχικών συναδέλφων.

· Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους, άνεργους και εποχικούς και για όλο το διάστημα της ανεργίας. Η χορήγηση του επιδόματος να γίνεται άμεσα, με την εγγραφή του εργαζόμενου στους καταλόγους του ΟΑΕΔ.

· Να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας.



Στην Αθήνα την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας, την οποία στηρίζουμε, ενώ κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις, εξορμήσεις, θα γίνουν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.



Καλούμε τα ΜΜΕ του νησιού μας σε προβολή του θέματος, της παρέμβασής μας και των αιτημάτων μας, ενώ στο τέλος θα δοθεί και συνέντευξη τύπου.