13 Ιαν 2017

Η Αργυρώ στο νησί μας και πάλι

Την Τετάρτη εμφανίστηκε μετά από πολύ καιρό σε κατοικημένη περιοχή της Σάμου η διάσημη "Αργυρώ", η σπάνια μεσογειακή φώκια με την μεγάλη εξοικείωση με τους ανθρώπους.

Σχολιάζοντας την επανεμφάνιση της φώκιας οι υπεύθυνοι του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος", ανέφεραν τα εξής:


"Έπειτα από σχεδόν 3 χρόνια συνύπαρξης και προστασίας της φώκιας, που οι κάτοικοι της Σάμου αποκαλούν "Αργυρώ", είναι ευτύχημα που επιβιώνει ακόμα, ανάμεσα στις τόσες θανατωμένες φώκιες που κατά καιρούς καταγράφουμε στην περιοχή. Η αφιλοκερδής δράση του "Αρχιπελάγους" για την προστασία και παρακολούθηση αυτής της φώκιας, μετράει πολλές χιλιάδες ώρες.
Τους τελευταίους μήνες, η "Αργυρώ" βρίσκεται σε μία διαδικασία φυσικής επανένταξης στο περιβάλλον της, καθώς ολοένα και σπανιότερα την εντοπίζουμε κοντά σε κατοικημένες περιοχές, κάτι που συνέβη και εχθές.
Αποτελεί μία μοναδική περίπτωση φώκιας που κατάφερε να επιβιώσει κοντά στην ανθρώπινη κοινωνία, γεγονός που τιμάει τόσο τους κατοίκους της Σάμου, όσο και τους ντόπιους εθελοντές, τους φοιτητές και τους ερευνητές που συνεχίζουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την προστασία της".