16 Ιαν 2017

Ενώνουν δυνάμεις οι αεροπορικές Sky Express και Germania

Συμφωνία για την προσφορά πτήσεων με κοινό κωδικό υπέγραψαν η Sky Express και η γερμανική αεροπορική εταιρεία Germania.Με την code share agreement, ουσιαστικά ενώνονται οι προορισμοί που εξυπηρετεί η Sky Express με τους αντίστοιχους της Germania, γεγονός που αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη ώθηση στον τουρισμό των προορισμών που εξυπηρετεί η ελληνική εταιρεία.Η προσφορά πτήσεων με κοινό κωδικό θα ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2017, ενώ αναμένεται να επεκταθεί με την 

προσθήκη επιπλέον συνδέσεων με άλλα αεροδρόμια της Γερμανίας. «Η συνεργασία με τη Germania είναι στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και του δικτύου μας. Οι πτήσεις κοινού κωδικού δίνουν την ευκαιρία στους επιβάτες από την Γερμανία, μέσω εξατομικευμένων πακέτων να απολαύσουν τις διακοπές τους στα πανέμορφα νησιά μας, ενισχύοντας σημαντικά τον τουρισμό στους προορισμούς τους οποίους εξυπηρετεί η Sky Express» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Sky Express κυρία Νίκη Καραγκουλέ-Καραγεώργου.

Από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κάρστεν Μπάλκε δήλωσε: «Η συμφωνία για την προσφορά πτήσεων με κοινό κωδικό δίνει την ευκαιρία στις δύο εταιρείες να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Για πολλά χρόνια, οι επιβάτες μας απολαμβάνουν τις υπηρεσίες μας προς την Ελλάδα και τώρα η διασύνδεση με την Αθήνα τους δίνει πλέον ακόμα περισσότερες δυνατότητες».

Η Sky Express έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες ώρες πτήσεων, εκτελώντας αεροπορικά δρομολόγια ανάμεσα σε περισσότερους από 25 προορισμούς στην Ελλάδα. Το 2014 της απονεμήθηκε το ERA Silver Award, ως αεροπορική εταιρεία του 2014-15 στους επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν άνετα, γρήγορα και οικονομικά.

Τα αεροσκάφη της, διατίθενται εκτός από τις προγραμματισμένες πτήσεις και για πτήσεις τσάρτερ, είτε σε μεμονωμένους επιβάτες είτε σε γκρουπ. Εκτελεί πτήσεις από και προς τους εξής προορισμούς: Αθήνα, Σαντορίνη, Μύκονο, Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ικαρία, Κάρπαθο, Κάσο, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Κύθηρα, Κω, Μήλο, Νάξο, Πάρο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σάμο, Σητεία, Σκιάθο, Σύρο, Χίο.

H Germania ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια και εξυπηρετεί περισσότερους από 2,8 εκατ. επιβάτες κάθε χρόνο, συνδέοντας 20 αεροδρόμια της Ευρώπης με 40 συνολικά προορισμούς της Ευρώπης, της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Συνεχίζει να προσφέρει στις πτήσεις της δωρεάν γεύμα, αναψυκτικά, περιοδικά και μεταφορά βαλίτσας βάρους 20 κιλών. Εκτελεί προγραμματισμένες, έκτακτες (πτήσεις τσάρτερ) και ad hoc. Μαζί με την ελβετική θυγατρική της, Germania Flug AG, διαθέτει στόλο από 25 αεροσκάφη. Η Germania Technik Brandenburn, εταιρεία του ομίλου, είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση των αεροσκαφών