18 Ιαν 2017

Μιχάλης Αγγελόπουλος. "Tο νησί μας δοκιμάζεται καθημερινά και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αντιφατικότητες, υστερήσεις, παλινωδίες και "επιθέσεις" κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης από πλευράς της Πολιτείας

Φώτο politischios.gr
Οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου:

α)Για την προσωρινότητα των εγκαταστάσεων των Hotspot στα νησιά του Β.Αιγαίου

β)Για την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και

γ)Για την άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών των αιτημάτων ασύλου,αποτελούν τη βάση των συζητήσεων στη σύσκεψη που θα γίνει την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Επιτρόπου και των 5 Δημάρχων των νησιών του Β. Αιγαίου (Σάμου, Χίου, Λέσβου, Κω, Λέρου).

Η ανάγκη υπεράσπισης της χώρας μας, μετά τα τελευταία συμβάντα και τις εικόνες από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, είναι προφανής, μετά από μια μακρά σε χρόνο, αποδεδειγμένα επαρκή συμπαράσταση, αλληλεγγύη και ανθρωπιά που εκδηλώθηκε από τις τοπικές κοινωνίες σε αντίθεση με την αρνητική ή και απλώς αμήχανη στάση άλλων Ευρωπαίων εταίρων."Ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (ασυνόδευτα παιδιά τα οποία σήμερα είναι πιθανών πάνω από 70 στο Hotspot της Σάμου, έγκυες γυναίκες, μονογονεϊκές οικογένειες) πρέπει να τύχουν καλύτερης στήριξης και περίθαλψης στην ηπειρωτική χώρα, οι δε παραβατικοί θα πρέπει να απομακρυνθούν σε ταχύτατο χρονικό διάστημα. Tο νησί μας δοκιμάζεται καθημερινά και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αντιφατικότητες, υστερήσεις, παλινωδίες και "επιθέσεις" κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης από πλευράς της Πολιτείας", δήλωσε μετά την σημερινή επίσκεψη στη Λέσβο ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.
Δείτε το video με τις δηλώσεις στο www.http://www.politischios.gr/