10 Φεβ 2017

Αναδάσωση την Κυριακή 12/2 στις Ράχες Ικαρίας

Την Κυριακή 12 Φλεβάρη έχει οργανωθεί δεντροφύτευση στην υπερβοσκημένη προστατευόμενη περιοχή Αργιουλάκι – Φουρνοπόταμο Ραχών Ικαρίας .
Σημείο συνάντησης είναι ο Άγιος Αλέξανδρος Κουνιάδων, στις 10 : 30.Τα 400 δενδρύλλια προέρχονται από το Δασαρχείο Σάμου μετά από αίτηση της Αυτόνομης Συσπείρωσης Πολιτών Ικαρίας.
Απαραίτητα εργαλεία φτυάρια, τσάπες, σκαλιστήρια κτλ.

Είναι η τρίτη δεντροφύτευση της συγκεκριμένης περιοχής η οποία σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Η. Γαγλίας στον σταθμό μας είναι από τις λίγες πολύ καλά προστατευόμενες περιοχές της Ικαρίας μετά από τις προσπάθειες των κατοίκων των χωριών Κουνιάδων, Προεσπέρα, Βρακάδων το 2000 λόγω κινδύνων κατολισθήσεων (αφού έχει αποψιλωθεί) με αποτέλεσμα αυτή η περιοχή να ενδείκνυται για δεντροφυτέψεις αφού δεν κινδυνεύουν να φαγωθούν από τα κατσίκια.

Το ευτύχημα είναι ότι έχει ολοκληρωθεί μελέτη περίφραξης σε εφαπτόμενη με την παραπάνω περιοχή (το δασαρχείο Σάμου βρίσκεται σε αναζήτηση 80.000 ευρώ για να την υλοποίηση) και τέλος θυμίζουμε ότι και στις δυο περιοχές ισχύουν απαγορευτικές διατάξεις βοσκής εδώ και αρκετά χρόνια.

www.era-aegean.gr