24 Φεβ 2017

Ίδρυση και λειτουργία προαναχωρησιακού κέντρου στην Σάμο μέσα σε 20 μέρες προανήγγειλε σήμερα ο κ Μουζάλας

Μέσα σε 20 μέρες ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, προαναγγέλλει από το βήμα της βουλής την λειτουργία του προαναχωρησιακού κέντρου στην Σάμο. Παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες για τις συνθήκες διαβίωσης των παράτυπων μεταναστών σε δημάρχους, ξενοδόχους ,και αντιπολίτευση, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο υιοθέτησαν τον λαϊκισμό.
«Είπαμε πρέπει φτιαχτούν προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά με άλλη λογική, όχι ότι όποιος μπαίνει για παράπτωμα πάει εκεί, αλλά με τη λογική ότι για να μπορέσει να είναι το άσυλο αποδοτικό χρειάζεται για κάποιους η κράτηση γιατί εξαφανίζονται. Βγαίνει η απόφαση για την επιστροφή τους και δεν τους βρίσκουμε!», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπεραμυνόμενος της απόφασης της κυβέρνησης για τη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά.

Σχετικά με τα προαναχωρησιακά κέντρα ο ίδιος ανακοίνωσε ότι στη Σάμο θα είναι έτοιμο σε 20 μέρες, στην Κω σε ένα μήνα.Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης επερώτησης 7 βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων.

Τέλος, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού θα έχουν ολοκληρωθεί οι δομές για τη φιλοξενία του συνόλου των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

Ακούστε την αναφορά για την Σάμο στα 22:50 λεπτά .