17 Φεβ 2017

Κάλεσμα του Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ στο συλλαλητήριο την Τρίτη 21 Φεβ

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα Σωματεία του Δημόσιου και όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου την Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017 στις 6μ.μ. στην πλατείαΚαρλοβάσου."Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι.Κανείς δεν περιμένει να βγει κάτι θετικό για μας τους εργαζομένους
από τις διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση. Έχουμε πείρα, έχουμε νιώσει στο πετσί μας τα αποτελέσματα των προηγούμενων διαπραγματεύσεων, τις περικοπές στους μισθούς μας, την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τις απολύσεις κ.α.
Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς, δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους ανατρέψουμε, εάν δεν ανατρέψουμε τις πολιτικές που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση που είναι ίδιες
με αυτές που εφάρμοζαν όλες οι προηγούμενες, είναι οι ίδιες οι αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε που θέλει όλο το Δημόσιο ιδιωτικοποιημένο και τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους.

Είναι σαφές πως δεν μπορεί να έχει κανείς καμιά προσδοκία και καμία αυταπάτη για το αν υπάρχει καλή ή κακή εφαρμογή των Μνημονίων . Είναι σαφές πως κανείς δεν μπορεί να περιμένει κάτι θετικό από τις διαπραγματεύσεις για τη 2η αξιολόγηση. Ο λόγος πρέπει να περάσει στους εργαζόμενους , στο δημοσιοϋπαλληλικό και εργατικό κίνημα για να ανατρέψει τη μνημονιακή λαίλαπα και τα νέα μέτρα της 2η αξιολόγησης συνολικά, να σπάσει τη θηλιά του χρέους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Απαιτούμε 

§ Ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια.

§ Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

§ Στελέχωση όλων των Δημόσιων υπηρεσιών.

§ Όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.

§ Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Παιδείας"