21 Φεβ 2017

Μαυρογένειο ΕΠΑ.Λ. Σάμου: Και οι επιτυχίες συνεχίζονται…

Τα τελευταία χρόνια, το ΕΠΑ.Λ. Σάμου έχει αποδείξει έμπρακτα ότι με την σκληρή δουλειά και τον σωστό προγραμματισμό, οι επιτυχίες δεν σταματάνε ποτέ. Επιτυχίες μαθητών, αλλά και όλου του διδακτικού προσωπικού, που βλέπει οι προσπάθειες χρόνων να πιάνουν τόπο.
Κατά το σχολικό έτος 2014-2015, μαθητής του ΕΠΑ.Λ. Σάμου πέρασε στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας
, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων καταλαμβάνοντας την 3η θέση εισακτέου στο τμήμα αυτό πανελλαδικά. 

Κατά το επόμενο σχολικό έτος, 2015-2016, ήρθε και μεγαλύτερη επιτυχία για μαθητή του σχολείου. Πιάνοντας 1918 μόρια κέρδισε την πρωτιά μορίων σε όλη την νησιωτική Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος μαθητής πέρασε στην σχολή της αρεσκείας του, ΣΤΥΑ, στο τμήμα Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας. Του δόθηκε και χρηματική υποτροφία από μεγάλη Ελληνική τράπεζα.

Για το λόγο αυτό, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής στις 19 Ιανουαρίου, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, βραβεύτηκε για τη επιτυχία του αυτή. Στην ίδια εκδήλωση, αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά του, βραβεύτηκε από τα Λύκεια του Ν. Σάμου (Γενικά και Επαγγελματικά) το Μαυρογένειο ΕΠΑ.Λ. Σάμου. Η Βράβευση αυτή αποκτά μεγαλύτερη σημασία λόγω του ότι ήταν το μοναδικό επαγγελματικό λύκειο ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου που βραβεύτηκε.

Όλα τα παραπάνω, συνδυάζοντάς τα με το ότι οι απόφοιτοι μαθητές:

i. λαμβάνουν απολυτήριο λυκείου ισότιμο με όλα τα λύκεια, 

ii. λαμβάνουν και πτυχίο εξειδίκευσης, 

iii. έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους κατά το μεταλυκειακό έτος (4ο έτος 9μηνης πρακτικής αμοιβόμενης εργασίας, με πλήρη ένσημα που χρειάζονται για την άδεια άσκησης επαγγέλματος, σε εποπτευόμενες επιχειρήσεις που βρίσκει το ΕΠΑ.Λ. σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ. σε κάθε αποφοιτήσαντα μαθητή),

iv. μπορούν πλέον να εισαχθούν μέσω των ίδιων πανελληνίων εξετάσεων και στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα,

μαρτυρούν το σημαντικό ρόλο που παίζει το επαγγελματικό λύκειο στο νησί μας. Έναν ρόλο που βάζει τα σωστά θεμέλια στα πρώτα βήματα κάθε νέου, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις μέρες μας.

Το Μαυρογένειο ΕΠΑ.Λ. Σάμου λειτουργεί καθημερινά 08.00 με 14.30 και βρίσκεται στην διάθεση κάθε μαθητή ή γονιού, που επιθυμεί να ενημερωθεί για όλα τα παραπάνω.