26 Φεβ 2017

Σαμιώτικο καρναβάλι για πάντα .Φωτορεπορτάζ και Βίντεο

Εκατοντάδες συμπολίτες μας  σήμερα κατέκλυσαν τους δρόμους του Καρλοβάσου για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη παρέλαση του βασιλιά καρνάβαλου που εκτόξευσε το κέφι και τον ενθουσιασμό στα ύψη.Πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση του σαμιακού καρναβαλιού με μια εντυπωσιακή παρέλαση, χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης, δημιουργίας και συμμετοχής που μεταμόρφωσε την πόλη, δίνοντας ατμόσφαιρα γενικευμένης γιορτής.
Η μεγάλη παρέλαση σήμερα ήταν η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της νεανικής ορμής και του αυθορμητισμού διάφορων συμπολιτών μας που ενώθηκαν σε ένα ατέλειωτο ποτάμι χαράς και εξωστρέφειας κινητοποιώντας την πόλη όλη και θέτοντάς την σε ξέφρενους ρυθμούς.

Η νεολαία, κεντρικός πυρήνας του Σαμιώτικου Καρναβαλιού, το καθιστά ως ένα από τα κορυφαία Καρναβάλια των Νέων σε επίπεδο νησιού δημιουργίας, ευρηματικότητας, κεφιού και αυθορμητισμού. Η φαντασία των πληρωμάτων άντλησε από όπου μπορεί να ταξιδέψει δημιουργικά ο νους. Θέματα σατιρικά, καλλιτεχνικά, θέματα «ανακυκλώσιμα» και μη, πρόσκαιρα και διαχρονικά, επηρεασμένα από όσα απασχολούν, ερεθίζουν, προκαλούν, ευχαριστούν και αγγίζουν το μαγικό ραβδί μεταμόρφωσης των καρναβαλιστών αλλά και το αλάθητο κριτήριό τους. 

Θέματα που δεν χωράνε σε περιγραφές αλλά που ξεδιπλώθηκαν σε όλη την έκτασή τους σκορπώντας χρώματα, ιδέες, ξέφρενο κέφι, γέλιο, ανατρεπτική διάθεση, μαγνητίζοντας τα βλέμματα και προκαλώντας τον θαυμασμό και τα πλατιά χαμόγελα μικρών και μεγάλων