20 Φεβ 2017

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Σάμου:Στο ίδιο έργο θεατές δεν θα μείνουμε

Στο ίδιο έργο θεατές δεν θα μείνουμε! Όλοι στο συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη
Όλοι οι φοιτητές που έχουμε κοινά προβλήματα στις σπουδές μας, που σκεφτόμαστε πώς θα τα καταφέρουμε αύριο στην εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί, που βλέπουμε τις δυσκολίες των οικογενειών μας, έχουμε μία μόνο λύση το δρόμο της συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης, κόντρα σε όσους στερούν τα όνειρα και τσακίζουν τα δικαιώματά μας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί είτε να μας τρομοκρατήσει "ότι εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση θα έρθουν χειρότερα" είτε να μας κοροϊδέψει ώστε να κάτσουμε στα αυγά μας, πουλώντας το παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης".

Ξέρουμε τι φέρνει η κάθε διαπραγμάτευση… Κάθε φορά έρχονται νέα μέτρα και κάθε φορά ακούμε τα ίδια και τα ίδια! Οι "κόκκινες γραμμές" που γίνονται μνημόνια, ο "σκληρός αγώνας με τους εταίρους" που γίνεται αμοιβαία στήριξη για το δήθεν καλό της χώρας .

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρουσιάζει όπως τη βολεύει πότε το "κακό" ΔΝΤ και "την καλή" ΕΕ ώστε να βάλει το λαό να διαλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη!

Όλοι μαζί ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας. Αυξάνουν και άλλο τη φορολογία των οικογενειών μας, ετοιμάζουν παραπέρα τσάκισμα του ασφαλιστικού, οργανώνουν τη νέα επίθεση στους μισθωτούς επιστήμονες και ερευνητές που δουλεύουν με "μπλοκάκι". Όχι μόνο δεν καταργείται το απαράδεκτο αυτό καθεστώς που οδηγεί μέχρι και σε απώλεια των 2/3 του μισθού αλλά το επεκτείνουν βάζοντας νέα εμπόδια στους εργαζόμενους. Ονομάζουν "βέλτιστες πρακτικές" και "Ευρωπαϊκό κεκτημένο" τον υποκατώτατο μισθό, την ημιανεργία και τα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων.

Το δικαίωμά μας για δουλειά δεν χωρά στην ανάπτυξη των μονοπωλίων!

Το ομολογούν οι δηλώσεις του ΣΕΒ που ζητά νέο μνημόνιο plus! Το ομολογούν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας ότι η Ελλάδα έγινε πιο ανταγωνιστική κατά 24% έναντι άλλων 37 χωρών, επειδή μειώθηκε το κόστος εργασίας!

Απαντάμε στο εμπόριο φόβου και ελπίδας της κυβέρνησης!

Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή!

Η δύναμή μας βρίσκεται στο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα. Η απογοήτευση και ο συμβιβασμός δεν οδηγούν πουθενά. Ας σκεφτούμε, μπορούμε να περιμένουμε από κάποια κυβέρνηση να μας λύσει τα προβλήματά μας; Τα χρόνια της κρίσης έχουν περάσει επτά κυβερνήσεις και έχουν έρθει τρία μνημόνια, τώρα ετοιμάζεται το τέταρτο. Όχι επειδή είναι "ανίκανοι" και δεν "μπορούν να κυβερνήσουν", αλλά επειδή στηρίζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Για αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με τη ΝΔ και τους υπόλοιπους στήριξαν το 3ο μνημόνιο και τώρα τσακώνονται ποιος θα το εφαρμόσει καλύτερα.

Μπορούμε να απαντήσουμε σε παλιά και νέα μέτρα, να ανοίξουμε δρόμο αντεπίθεσης για τις ανάγκες που έχουμε τον 21ο αιώνα! Δυναμώνοντας τη συζήτηση και διεκδίκηση, δίνοντας ζωή στους συλλόγους μας, οργανώνοντας εστίες δράσης σε κάθε σχολή και ίδρυμα. Όλοι μαζί να ορθώσουμε τοίχος, μαζί με τους εργαζόμενους, τους μικρούς αγρότες και επαγγελματίες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας!

Δεν θα μας βάλουνε στο χέρι!

Παλεύουμε για

§ Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους! Γιατί το 2017 που η παραγωγικότητα της εργασίας έχει ανέβει, η τεχνολογία αναπτύσσεται και η επιστήμη εξελίσσεται απατούμε να δουλεύουμε όλοι με καλύτερους όρους, να έχουμε χρόνο να ψυχαγωγούμαστε και να αθλούμαστε δωρεάν. Γιατί δε μπορούμε να ζήσουμε με μισοδουλειές, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με προγράμματα ημιαπασχόλησης και ανακύκλωσης των ανέργων.

§ Πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματός μας! Προσπαθούμε να σπουδάσουμε και αντιμετωπίζουμε τόσα εμπόδια γιατί θέλουμε να βρούμε δουλειά σε αυτό που μάθαμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με το να δουλεύουμε από "εδώ και από εκεί", με το να μεταναστεύουμε στο εξωτερικό ψάχνοντας για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν δεχόμαστε να κυνηγάμε πιστοποιήσεις, πανάκριβα μεταπτυχιακά μήπως και γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί ώστε να καταφέρουμε να βρούμε μία δουλειά και αυτή χωρίς δικαιώματα.

§ Δωρεάν Υγεία - Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους φοιτητές! Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμά μας για τη πρόσβαση στην Υγεία τον 21ο αιώνα! Δεν μπορούμε να κοιτάμε στις τσέπες για να πάμε στο γιατρό, το νοσοκομείο και για να πάρουμε φάρμακα. Διεκδικούμε τα νοσοκομεία να εξετάζουν και να περιθάλπουν όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς χωρίς την επίδειξη βιβλιάριου ασθενείας. Να καταργηθούν οι απαράδεκτοι εισπρακτικοί μηχανισμοί στους χώρους υγείας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, βαδίζουμε μαζί με τον εργαζόμενο λαό, τους μικρούς αγρότες και επαγγελματίες!
Όλοι στο συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη στις 18:00 Πλατεία Καρλοβάσου.

Επιτροπές Αγώνα Πανεπιστημίου Αιγαίου Σχολών Σάμου.