10 Φεβ 2017

Επιστολή Επάρχου Ικαρίας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Τον προβληματισμό και την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας του νησιού της Ικαρίας  , σχετικά με τον σχεδιασμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων κατά το διάστημα από 14/2/2017 έως 31/3/2017, για την ετήσια συντήρηση του πλοίου «Νήσος Μύκονος», εκφράζει  ο Έπαρχος Ικαρίας Παναγιώτης Γενούζος με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής .
Η Επιστολή του Επάρχου Ικαρίας αναφέρει τα εξής :
"Κύριοι, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τον προβληματισμό και την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας του νησιού μας , σχετικά με τον σχεδιασμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων κατά το διάστημα από 14/2/2017 έως 31/3/2017, το χρόνο δηλαδή που αφορά την ετήσια συντήρηση του πλοίου «Νήσος Μύκονος», που εκτελεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας. Κατά την περίοδο αυτή αντικαθίσταται από το πλοίο «Νήσος Ρόδος» , πού όμως στο σχεδιασμό δεν προβλέπεται να εξυπηρετεί το λιμάνι του Ευδήλου στη βόρεια Ικαρία.

Όπως γνωρίζετε , η Ικαρία είναι νησί με έντονο ανάγλυφο , με μεγάλο και δύσβατο οδικό δίκτυο, που κατά τους χειμερινούς μήνες γίνεται ακόμη πιο δυσπροσπέλαστο.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση μόνο στο νότιο λιμάνι του , θα αναγκάσει τους κατοίκους του βορείου τμήματος να διανύουν μεγάλες αποστάσεις σε αυτό το οδικό δίκτυο, επιβαρύνοντας τους εκτός από σωματικά και οικονομικά. Επιπλέον , θα αναγκάσει τους ταξιδιώτες με τελικό προορισμό τη βόρεια Ικαρία να διανύουν μεγάλες αποστάσεις μετά από ένα πολύωρο θαλάσσιο ταξίδι.

Το κόστος της μεταφοράς των αγαθών προς το βόρειο τμήμα του νησιού θα επιβαρυνθεί , με τελική μετακύλιση του στους κατοίκους.

Για τους παραπάνω λόγους , που για τη μικρή μας κοινωνία είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, παρακαλούμε για την παρέμβαση σας ώστε να εξυπηρετούνται με ακτοπλοϊκή σύνδεση και τα δύο λιμάνια του νησιού μας, τόσο κατά την περίοδο της συντήρησης των πλοίων , όσο και καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους"