13 Φεβ 2017

Ψήφισμα ΕΚΣ για δήμαρχο Πάτρας

Το σώμα των αντιπροσώπων του 32ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, μπροστά στην δίκη του στις 13 Φεβρουαρίου ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος γιατί, υλοποιώντας αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης
, δεν διευκόλυνε δράσεις αυτού του εγκληματικού ναζιστικού μορφώματος. 
Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, επειδή δε διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις δίνοντάς της δημοτικό χώρο εν όψη των βουλευτικών εκλογών του 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πατρέων.
Ο δήμαρχος Πάτρας στέλνεται σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Γι' αυτούς, φαίνεται, θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο ως απόγονοι των ναζί, να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε συνδικαλιστές, μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος.

Ο λαός των νησιών μας (Σάμου- Ικαρίας-Φούρνων) έχει μνήμη. Δεν υπάρχει γωνία της πατρίδας μας που να μην έχει αμέτρητες θυσίες και εκτελεσμένους από τις φασιστικές και χιτλερικές ορδές. Το ίδιο και τα νησιά μας. 

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης έπραξε αυτό που κάθε αγωνιστική Δημοτική Αρχή οφείλει να πράξει: Να μην παραχωρεί κανένα χώρο, κανένα περιθώριο να σπέρνουν το δηλητήριο του φασισμού οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν δεν είναι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, αλλά τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και όσοι τη στηρίζουν και την ανέχονται μέσα και έξω από τη Βουλή. Ο λαός με τη δράση και τους αγώνες του, όπως έκανε και στο παρελθόν, θα τσακίσει και θα στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το εγκληματικό, φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Βάζουν στο στόχαστρο τους τον δήμαρχο Πάτρας γιατί εκτός των άλλων υπερασπίσθηκε τους εργαζόμενους του δήμου του, αλλά το σπουδαιότερο γιατί υπερασπίσθηκε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ταυτόχρονα, κουβέντα δε λένε για κάποιους άλλους, που συνειδητά καταπατούν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους, γιατί όπως αυτοί διάλεξαν τη μεριά της υπεράσπισης του κεφαλαίου και των συμφερόντων τους, έτσι και εμείς έχουμε διαλέξει το μετερίζι του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας

Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων και καλούμε την κυβέρνηση και τις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες να πάρουν τις ανάλογες πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.