1 Φεβ 2017

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με δημάρχους νησιών του Β. Αιγαίου

Συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πέντε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου εξαιτίας του προσφυγικού θα αναπτύξει η Ν.Δ. όπως δεσμεύτηκε ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους των νησιών.
Οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο «από την αποτυχημένη πολιτική διαχείρισης της κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό». Επιπλέον ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις θέσεις και τις προτάσεις τους προκειμένου να δοθεί θετική διέξοδος.Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα πέντε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αποτελούν προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναπτύξει τις συγκεκριμένες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας μαζί με το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Μυτιλήνη, το απόγευμα της Παρασκευής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, οι δήμαρχοι της Κω Γιώργος Κυρίτσης, της Λέρου Μιχάλης Κόλλιας, της Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και της Χίου Μανώλης Βουρνούς. Απουσίαζε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Παρόντες ήταν ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η αναπληρώτρια τομεάρχης, Σοφία Βούλτεψη και οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας, Χαράλαμπος Αθανασίου και Νότης Μηταράκης.


http://www.zougla.gr/