8 Φεβ 2017

Πολιτική εκδήλωση ΚΚΕ(μ-λ) στο Καρλόβασι

Πολιτική εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 11 φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην κινηματογραφική λέσχη ίριδα στο Καρλόβασι από το ΚΚΕ(μ-λ).Σχετικά αναφέρουν :"Μαζί και παράλληλα με την ένταση της πολιτικής της φτώχειας και της ανεργίας που αντιμετωπίζει ο λαός μας και ενώ οι ιμπεριαλιστικοί εκβιασμοί για νέα μέτρα , για το «4ο Μνημόνιο» βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, στο προσκήνιο βρέθηκε και βρίσκεται η αναζωπύρωση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων για μια διχοτομική «λύση» του Κυπριακού αλλά και η ένταση των ελληνοτουρκικών αντιθέσεων και αντιπαραθέσεων.

Οι αιτίες αυτών των εξελίξεων αφορούν στην κατάσταση σε ολόκληρη την Α. Μεσόγειο και την περιοχή, που αναδεικνύεται σε θερμό πυρήνα των παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Οι αιτίες βρίσκονται στα εξαρτημένα και αντιδραστικά χαρακτηριστικά των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας που διεκδικούν ρόλους από τα αφεντικά τους προσφέροντας τους κάθε είδους υπηρεσίες και χωρίς να διστάζουν σε τυχοδιωκτισμούς.

Οι εξελίξεις αυτές είναι επικίνδυνες για το λαό μας, για τους λαούς της περιοχής, και κάνουν φανερό ότι η επίθεση των κυρίαρχων δυνάμεων δεν στρέφεται «μόνο» ενάντια στο ψωμί, στη δουλειά, στα κοινωνικά-δημοκρατικά δικαιώματα των λαών, αλλά και ενάντια στην ειρηνική τους συμβίωση, απειλώντας μας με τα χειρότερα!

Για να αναδείξουμε τις αιτίες και τους κινδύνους αυτών των εξελίξεων, για να προβάλλουμε την ανάγκη της πάλης του λαού μας και των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, ενάντια στο σοβινισμό και για την αποκάλυψη του αντιδραστικού περιεχομένου των καλεσμάτων για «εθνική ομοψυχία» που από την κυβέρνηση ως τη φασιστική Χ.Α. απευθύνονται προς το λαό, το ΚΚΕ(μ-λ) διοργανώνει αυτό το διάστημα κύκλο πολιτικών εκδηλώσεων σε μια σειρά πόλεις της χώρας με θέμα «Ελληνοτουρκικές αντιθέσεις και Κυπριακό – Οι απαντήσεις βρίσκονται στη μαζική αντιιμπεριαλιστική πάλη».

Στο Καρλόβασι η πολιτική εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 6μμ, στην κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα.".