22 Φεβ 2017

Συμμετοχή στην κινητοποίηση δασκάλων και νηπιαγωγών Ικαρίας-Φούρνων

«Από το 2010» σημειώνουν «έχουν εργαστεί στην εκπαίδευση περίπου 23000 συνάδελφοι ως αναπληρωτές για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων. Εδώ και 7 χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας μόνιμος διορισμός ως επιστέγασμα των επιταγών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Όλες οι κυβερνήσεις ξεκίνησαν με υποσχέσεις για διορισμούς μέσω ΑΣΕΠ σε γενική
και ειδική αγωγή και τελικά όλες απέδειξαν την υποταγή τους στους “θεσμούς”. Όχι μόνο δεν έχουν διορίσει ακόμα συναδέλφους που καλύπτουν χρόνια τώρα τα ίδια και τα ίδια κενά άλλα με μεθοδεύσεις, με προεδρικά διατάγματα και με υπουργικές αποφάσεις, όλα αυτά τα χρόνια, τα εργασιακά δικαιώματα και στην εκπαίδευση έχουν υποστεί τρομερές αλλαγές προς το χειρότερο»…. «Δεν έχει κανένα νόημα ο διαχωρισμός των συναδέλφων αναπληρωτών σε διάφορες κατηγορίες.
Ένας τέτοιος διαχωρισμός εξυπηρετεί τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για την εδραίωση της λογικής του «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα στους αναπληρωτές, ώστε αυτό να γίνει πιο αδύναμο και υποταγμένο στα σχέδια Υπουργείου Παιδείας για απολύσεις και γενίκευση της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση».

Καταλήγουν ότι «Στο πλαίσιο αυτό συντονίζουμε τη δράση μας με την κινητοποίηση πολλών πρωτοβάθμιων σωματίων έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 23 του Φλεβάρη στις 2 μ.μ. και πραγματοποιούμε κατάθεση υπομνήματος την ίδια ώρα στο επαρχείο Ικαρίας».

Ζητώντας: Μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Πλήρη εργασιακά δικαιώματα αδειών ασφάλισης υγείας και περίθαλψης στους αναπληρωτές, ίδια με εκείνα των μόνιμων συναδέλφων.


http://www.era-aegean.gr