1 Φεβ 2017

Η Φώφη Γεννηματά μετά την συνάντηση με τους Δημάρχους : «Η αποσυμφόρηση των νησιών είναι η αυτονόητη λύση»

Δήλωση Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά τη συνάντησή της με τους Δημάρχους των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
"Συναντήθηκα σήμερα με 4 δημάρχους των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, με τον Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο, τον Δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κόλια, τον Δήμαρχο Κω Γιώργο Κυρίτση και τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού. 
Στις δικές τους πλάτες εφαρμόζεται η συμφωνία ΕΕ –Τουρκίας.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η κυβέρνηση έχει εξαπατήσει και εμπαίζει μέχρι σήμερα τους νησιώτες από την αρχή της κρίσης. Όπως είναι γνωστή και η συμβολή των τοπικών κοινωνιών στην αντιμετώπιση του μεγάλου ανθρωπιστικού προβλήματος που έφτασε ξαφνικά στην πόρτα τους.

Η αποσυμφόρηση των νησιών είναι η αυτονόητη λύση. Το προτείνουμε εμείς εδώ και καιρό, το διεκδικούν και οι δήμαρχοι με αξιοπρέπεια. Όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει τους εταίρους μας ούτε για τα αυτονόητα. Απαιτείται σχεδιασμός και συντονισμός. Έτσι θα έχουμε αξιοπιστία και διαπραγματευτική ισχύ. Έτσι θα προστατέψουμε τα δικαιώματα των τοπικών κοινωνιών και των προσφύγων.

Η κυβέρνηση όμως συνεχίζει να βάζει αυτογκόλ και να σαμποτάρει την εθνική προσπάθεια.

Έμαθα σήμερα ότι πάνω από 300 εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου - που παλεύουν για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του ασύλου - παραμένουν απλήρωτοι από τον Νοέμβριο λόγω της δημιουργίας, χωρίς καμία προετοιμασία, του νέου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Επιτέλους χρειάζεται λίγη σοβαρότητα."