7 Φεβ 2017

Νότης Μαριάς: «Τα νησιά δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και μετανάστες»

«Βρισκόμαστε σ’ έναν πολύ καλό δρόμο, ο λαός πλέον δεν σιωπά τόνισε ο κ. Μαριάς. Οι πολίτες δρουν βάση του Συντάγματος που βασική αρχή του είναι η ασφάλεια των πολιτών. Κάθε κράτος πρέπει να ενδιαφέρεται πρώτα για τον πολίτη και εν συνεχεία για την ευημερία του. Πράγμα που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει» τόνισε στην έναρξη της ομιλίας του με επίκεντρο το μεταναστευτικό
ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νότης Μαριάς που μίλησε στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου καλεσμένος του «ΣΑΜΟΣ SOS». Ο Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην αντίστοιχη επιτροπή της Χίου και ενημέρωσε ότι και οι δύο επιτροπές θα βρεθούν στο ευρωκοινοβούλιο προκειμένου θα εκθέσουν τα προβλήματα που δημιουργεί το μεταναστευτικό στις τοπικές κοινωνίες .

Αναφερόμενος στα «τερτίπια του Σουλτάνου» ο κ. Μαριάς είπε ότι ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται τις προκλήσεις του Ερντογάν και η απάντηση είναι «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ».

Στην ομιλία τόνισε τις αλλαγές που έχουν γίνει στο μεταναστευτικό πρόβλημα λέγοντας ότι δεν υπάρχουν πλέον πρόσφυγες πολέμου αλλά παράνομοι μετανάστες. Αναφέρθηκε στην στάση των Ευρωπαίων απέναντι στο πρόβλημα και στις κινήσεις της κυβέρνησης η οποία όπως δήλωσε δέχτηκε να μείνουν στην Ελλάδα 50.000 μετανάστες.

«Ως προς το θέμα των Μ.Κ.Ο, ήταν και είναι κράτος εν κράτη, χάθηκαν ζωές, ενώ με τα τόσα χρήματα που διαχειρίζονται, οι πρόσφυγες θα έπρεπε να είναι σε άριστες συνθήκες διαβίωσης. Που πάνε τα χρήματα και ποιος είναι στο παιχνίδι που παριστάνει τον δήθεν ανθρωπιστή αλλά με γεμάτη τσέπη από τα χρήματα της Ε.Ε» είπε χαρακτηριστικά..

Στην σύντομη παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος μίλησε για το θέμα των παιδιών των μεταναστών και για το πού θα φοιτήσουν. Ακόμη καλωσόρισε τον Ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά , λέγοντας ότι «πρόκειται για έναν φίλο της Σάμου. ο οποίος έχει έρθει πολλές φορές στο νησί και είναι πρόθυμος ν’ ακούσει αλλά και να βοηθήσει σε ότι του ζητήσουμε». Αναφερόμενος στο θέμα της αποσυμφόρησης του HOT SPOT τόνισε ότι «όταν εμείς εδώ και πολύ καιρό μιλούσαμε για αποσυμφόρηση, για κάποιους ήμασταν οι ακραίοι, οι συντηρητικοί και ότι άλλο τέλος πάντων. Λέγαμε να πάρετε αυτούς τους ανθρώπους να τους πάτε στην ενδοχώρα για να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες…Μπείτε όλοι μπροστά κι εγώ θα είμαι πιο μπροστά από εσάς για να ορθοποδήσουμε σαν κοινωνία. Την ανθρωπιά μας τη δείξαμε και με το παραπάνω και αυτοί που κάποτε μας έδιναν τα βραβεία ανθρωπιάς τώρα μας δείχνουν με το δάχτυλο και μας εκβιάζουν. Μπείτε όλοι μπροστά και να είστε σίγουροι ότι η Περιφέρεια θα κάνει το κάτι παραπάνω», δήλωσε ο κ. Κατρακάζος.



http://www.era-aegean.gr

Συντάκτης: Χάρης Ζαβουδάκης