2 Φεβ 2017

Η δημοτική παράταξη: «Δράση Ενότητα Προοπτική»σχετικά με το δημοτικό συμβούλιο

Η δημοτική παράταξη: «Δράση Ενότητα Προοπτική»σχετικά με το δημοτικό συμβούλιο της 31ης Ιαν. αναφέρει τα εξής :
"Η παράταξη μας για άλλη μια φορά και σε αυτό το συμβούλιο με την δράση της ανέδειξε τον θεσμικό της ρόλο με τις καίριες παρεμβάσεις και ουσιαστικές εισηγήσεις στα σοβαρά ζητήματα του τόπου.Σχετικά με το σκάνδαλο των κρυμμένων μικροκαμερών στο γραφείο Δημάρχου, «κάμερα-gate» και το θέμα της παράνομης χωματερής παραπλεύρως του ΧΥΤΑ Καρλοβάσου «χωματερή gate» δεν λάβαμε πειστικές απαντήσεις παρά εισπράξαμε για άλλη μια φορά ψεύδη, φθηνές δικαιολογίες. Όπως και με το «χορηγίες ταξιδίων gate» και άλλα..

Βέβαια ο Δήμαρχος ανέλαβε τις ευθύνες του για ότι γίνεται είτε βρίσκεται εντός είτε εκτός Σάμου.. Καμία συγνώμη προς τον Σαμιακό λαό. Παρότι ο Δήμαρχος και μερικά εξαπτέρυγα του εξακολουθούν να προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να υποτιμήσουν την νοημοσύνη των δημοτών σε δυο ακόμη σκάνδαλα, οι πράξεις τους καταμαρτυρούν το απαράδεκτο μοντέλο λειτουργίας του Δήμου και την απαξίωση για άλλη μια φορά του Δημάρχου προς τον τόπο εκλογής του.

Σχετικά με το μεταναστευτικό:

Στα εκτός ημερησίας θέματα ομόφωνα ψηφίστηκε η εισήγηση μας για ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για ανάγκη τροποποίησης του νόμου που αφορά τις διαδικασίες άρα και το χρόνο έκδοσης ασύλου.

Θέσαμε για άλλη μια φορά τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ για το μεταναστευτικό και τον οδικό χάρτη που απορρέει από εκεί. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι σύντομα θα φανούν οι νομικές παρεμβάσεις που ετοιμάζει η ΚΕΔΕ.

Κοινή μας διαπίστωση ότι οι δήμαρχοι συνεχώς αυτοσχεδιάζουν χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια κεντρικό σχέδιο ουσιαστικής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ούτε από την κυβέρνηση.

Ψηφίσαμε υπέρ της αναπλήρωσης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με το απαραίτητο προσωπικό καθώς αποδυναμώθηκε το Σώμα λόγω της μετακίνησης σημαντικής δύναμης στο αεροδρόμιο.

Θέσαμε στην δημοτική αρχή το θέμα της ύπαρξης μέλους του Τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου όπως προβλέπει ο νόμος. Η απαξίωση του ΤΕΕ πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Λάβαμε την διαβεβαίωση ότι στην νέα επιτροπή θα τηρηθεί η ορθή διαδικασία.

Σχετικά με το master plan Πυθαγορείου: δεν μπήκε σε ψηφοφορία καθώς το θέμα παραπέμφθηκε, τελικά και με εισήγηση του Δημάρχου, σε δημόσια διαβούλευση η οποία θα γίνει απόψε το βράδυ 2 Φεβρουαρίου στο δημοτικό κατάστημα Πυθαγορείου.

Θέσαμε επίσης για τον Μαραθόκαμπο το θέμα της αποδυνάμωσης άρα και έλλειψης υπαλλήλων στο δημοτικό κατάστημα με συνέπεια και η ταμειακή να λειτουργεί δυο φορές την εβδομάδα αναγκάζοντας τους δημότες κυρίως των ορεινών και απομακρυσμένων να μετακινούνται σε άλλα δημοτικά καταστήματα, θέμα αντικατάστασης λαμπτήρων στους δρόμους και τον καθαρισμό των δεξαμενών ύδρευσης"