23 Φεβ 2017

Χαιρετισμό απηύθυνε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σε διεθνές συνεδρίο που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου απηύθυνε χαιρετισμό στην εναρκτήρια συνεδρίαση του διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Βορείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα «Οι νέοι ευρωπαίοι και η Ευρώπη των κρίσεων». Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Περιφερειάρχη:«Σας καλωσορίζουμε στη συνάντηση αυτή, στο Διεθνές Συνέδριο, που είναι αφιερωμένο στους νέους Ευρωπαίους


και στην Ευρώπη των κρίσεων.Μια συνάντηση ανταλλαγής απόψεων και επιχειρημάτων, με επίκεντρο και αναφορά τους νέους γύρω από το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, είναι πάντα επίκαιρη, κατεξοχήν όμως σήμερα.

Η Ευρώπη, ένας κοινωνικός, πολιτικός και πολιτιστικός χώρος που διεκδικεί πρωτοπορία στο σύγχρονο κόσμο, είναι σε μια φάση μετάβασης, μετά από δεκαετίες δημιουργικής, ειρηνικής συνύπαρξης.

Η Ευρώπη, είναι ένας ζωντανός χώρος, επειδή είναι δημοκρατικός χώρος. Και όπως κάθε δημοκρατικός χώρος, συζητάει και προβληματίζεται, αμφισβητεί και δοκιμάζεται.

Σε όλη την Ευρώπη, ο διάλογος και η αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον προσανατολισμό της, τροφοδοτεί μια νέα κίνηση των πραγμάτων, γεννάει νέα επιχειρήματα και θεμελιώνει έτσι ενδεχομένως νέες προοπτικές.

Μέσα σε αυτή την Ευρώπη, που σήμερα θα μπορούσε να πει κανείς Ευρώπη των κρίσεων, οι νέοι έρχονται όχι μόνο με τις ανάγκες τους αλλά και την έμπνευσή τους, να συμβάλλουν με τη δική τους ματιά, να θέσουν νέα ερωτήματα και να αναζητήσουν απαντήσεις, δρόμους και προοπτικές.

Έχω τη βεβαιότητα ότι η συζήτησή σας θα είναι καρποφόρα, πέρα από τη συνήθη ενασχόληση με τα προβλήματα, σε μια κατεύθυνση απαντήσεων και λύσεων.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια στις εργασίες του Συνεδρίου σας.

Και καλή συνέχεια στη διαμονή σας, στον ιδιαίτερο τόπο της Περιφέρειάς μας».