13 Φεβ 2017

Πρότυπη επιχείρηση εκτροφής σαλιγκαριών στο Καρλόβασι

 Την επιχείρηση εκτροφής σαλιγκαριών του Αντώνη Χατζηαντωνιάδη στο Καρλόβασι επισκέφτηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σαμου κ. Νίκος Κατρακάζος συνοδευόμενος από στελέχη της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Σάμου.Πρόκειται για φάρμα που περιλαμβάνει δυο κλειστού τύπου εκτροφεία σαλιγκαριών, έκτασης ενός στρέμματος.
Η μονάδα είναι σύγχρονη και φιλική προς το περιβάλλον. Το άριστης ποιότητας προϊόν διατίθεται σε εμπόρους ή μεταποιητές, ενώ μέρος της παραγωγής τυποποιείται στην Κρήτη και στη συνέχεια διατίθεται στην αγορά της Σάμου και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ γίνονται προσπάθειες για την προώθησή του στο εξωτερικό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε :

«Με χαρά σήμερα επισκέφτηκα μια καινοτόμα και πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση στον τομέα της ζωικής παραγωγής, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που κάνουμε για τον πρωτογενή τομέα. Η εκτροφή σαλιγκαριών είναι μια δυναμική-σύγχρονη πρόταση και η συγκεκριμένη μονάδα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Καθήκον μας είναι να είμαστε δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες και μέσω των προγραμμάτων και των δράσεων που προκηρύσσονται να καταφέρνουμε να παρέχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξή τους με στόχο τη μεταποίηση των παραγόμενων προϊόντων, που θα τα κάνει ανταγωνιστικά και θα προσθέσει αξία. Καθήκον μας επίσης, είναι να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προβολή όλων των τοπικών μας προϊόντων και στην προώθησή τους στις αγορές»