13 Φεβ 2017

Επιστολή προέδρου επιμελητήριου προς τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητήριου Σάμου κ Γ.Κυριαζή προς τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών σχετικά με την διευκόλυνση θεωρήσεων βίζας για τα νησιά του Αιγαίου.Η επιστολή αναφέρει τα εξής :
Κύριε Υπουργέ,Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Εξωτερικών ότι «δεν κατέστη δυνατή η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά
του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου μετά την 30η Οκτωβρίου 2016», την ίδια στιγμή που υποτίθεται ότι γίνονται προσπάθειες και συζητήσεις, με επισκέψεις υπουργών και αρμόδιων υφυπουργών στα νησιά του Β. Αιγαίου για να παρθούν αντισταθμιστικά μέτρα από  τις επιπτώσεις του προσφυγικού.

Η μη διευκόλυνση θεώρησης βίζας θα είναι ακόμα ένα πλήγμα για τον τουρισμό της Σάμου, ο οποίος ήδη έχει πληγεί από το μεταναστευτικό. Ας μην ξεχνάμε ο μοναδικός κερδοφόρος κλάδος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ο τουριστικός, κάτι στο οποίο πρέπει να επιμείνουμε και να επενδύσουμε.

Η εφαρμογή αυτού του πιλοτικού προγράμματος το οποίο πλέον μετά από την επιτυχή εφαρμογή του θα έπρεπε να είχε πάρει την μορφή μόνιμης απόφασης και εφαρμογής της διευκόλυνσης θεωρήσεων βίζας.

Έχετε την υποχρέωση αλλά και την ευθύνη προς τους νησιώτες και το συμφέρον της Χώρας να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα, να πιέσετε, και να απαιτήσετε για την ανατροπή αυτής της απόφασης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ