22 Φεβ 2017

Ο Πρόεδρος του Σ.Α.Σ. Αλέξανδρος Μαλαγάρης, κύριος ομιλητής σε εκδήλωση ομογενών

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, στο San Diego της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στην εναρκτήρια τελετή του 41ου συνεδρίου FDF (Faith, Dance, Fellowship) διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου, παρουσιάστηκε το έργο του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου (Σ.Α.Σ.).
Ο Πρόεδρος του Σ.Α.Σ. κος Αλέξανδρος Μαλαγάρης, ως καλεσμένος κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, παρουσίασε σε κοινό 4000 ομογενών
, το καταδυτικό, περιβαλλοντικό, κοινωνικό και διασωστικό έργο του συλλόγου.
Οι ομογενείς αντέδρασαν με ενδιαφέρον, συγκίνηση και έκδηλο ενθουσιασμό στο εθελοντικό έργο των Σαμίων και ιδιαίτερα αυτό των αυτοδυτών. 
Τη βαθιά τους ικανοποίηση για το έργο του Σ.Α.Σ. εξέφρασαν: η εξοχότης του ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής, κ.κ. Δημήτριος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. κ. Γεράσιμος και ο Επίσκοπος Μηδείας κ.κ. Απόστολος. 
Στο τέλος της παρουσίασης ο Δήμαρχος της πόλης La Messa, κος Μάρκ Αραποστάθης επέδωσε έπαινο στον Πρόεδρο και στα μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, προς αναγνώριση της μεγάλης ανιδιοτελούς προσφοράς τους. 
Σε δεύτερη ομιλία του τη Παρασκευή 17/02 ο κος Αλέξανδρος Μαλαγάρης μίλησε ιδιαίτερα για το διασωστικό - ανθρωπιστικό έργο του Σ.Α.Σ. και απάντησε στις πολλές και εύστοχες ερωτήσεις κληρικών και επιφανών μελών της Ελληνικής κοινότητας της Καλιφόρνια. Με το πέρας της ομιλίας παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. κ. Γεράσιμο, επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου και το λάβαρο του Σ.Α.Σ. ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την απαράμιλλη φιλοξενία του. 
Το FDF έχει διάρκεια τέσσερεις μέρες, είναι η μεγαλύτερη συνάθροιση Ελληνορθόδοξων νέων στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ Ελληνικών παραδοσιακών χορών στον κόσμο. Με κεντρικό θέμα “All for One- Όλοι για Έναν”, το FDF συγκέντρωσε φέτος 75 χορευτικά συγκροτήματα και εφτά χορωδίες από 33 κοινότητες από την Καλιφόρνια, την Αριζόνα, τη Νεβάδα, το Όρεγκον, την Ουάσιγκτον και τη Χαβάη.