8 Φεβ 2017

Αίτημα της παράταξης "Δράση Ενότητα Προοπτική" προς το δημοτικό συμβούλιο Σάμου

Αίτημα της παράταξης "Δράση Ενότητα Προοπτική" για να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και  μετά  την αρνητική απάντηση του αρμοδίου υπουργοί για τη μη παράταση του πολιτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 
Η παράταξη αναφέρει τα εξης :
"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την παύση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του ανατολικού αιγαίου. Η Ευρωπαϊκή επιτροπή αντί να στηρίζει τις κοινωνίες των νησιών που πλήττονται ολοένα και περισσότερο και λόγω του μεταναστευτικού, δίνει ένα χτύπημα κάτω από την μέση στον τουρισμό που δεχόμαστε από τη γείτονα χώρα ο οποίος αποτελεί ένα σοβαρό αντίβαρο στις διάφορες μορφές τουρισμού μιας και υπάρχει αποκλειστική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων ενώ υπάρχουν ενδείξεις και παραδείγματα για αύξηση επισκεψιμότητας αυτών των τουριστών όλο το χρόνο.

Η κυβέρνηση επιβάλλεται να βρει άμεσα λύσεις και εναλλακτικές προτάσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα του τουρισμού.

Οι νησιωτικοί δήμοι πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους για άλλη μια φορά για τη διεκδίκηση του αυτονόητου. Συντασσόμαστε με τις ήδη εκφρασμένες φωνές διαμαρτυρίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και Δήμων των νησιών μας.

Για τους λόγους αυτούς η παράταξη μας ζητά να μπει σαν θέμα στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο Σάμου προς λήψη σχετικής και άμεσης απόφασης παράτασης του προγράμματος, απευθυνόμενοι στην Ελληνική βουλή, το υπουργείο εξωτερικών και το ευρωκοινοβούλιο για το δίκαιο: