23 Φεβ 2017

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Εύδηλο Ικαρίας (Κατσούλειο).

Με αυτό το σύνθημα, δεκάδες εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό & δημόσιο τομέα, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και άνεργοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ε.Κ.Σ. και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ για συγκέντρωση την Τετάρτη 22/2 στον Εύδηλο Ικαρίας (Κατσούλειο).Εκ μέρους του Ε.Κ.Σ. χαιρέτισε ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Σάμου-Ικαρίας της Ε.ΤΕ. ΔΕΗ Αποστόλης Δημόπουλος, όπου αρχικώς έγινε αναφορά στην δίκη -που είναι σε εξέλιξη-του δημάρχου Πατρών Κ.Πελετίδη,ο οποίος δικάζεται, έπειτα από μήνυση πρώην βουλευτή της Χ.Α., επειδή δε διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις δίνοντάς της δημοτικό χώρο ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πατρέων.

Στη συνέχεια μεταξύ άλλων τονίστηκε: «…Η νέα αντιλαϊκή συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ στο προχθεσινό Eurogroup προσθέτει νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων σε αυτά που περιλαμβάνονται ήδη στην β’ αξιολόγηση…Θέλουν λιγότερες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και το λαό, γι αυτό μας πετάνε το καρότο των «αντισταθμιστικών» μέτρων…Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια…Για να χτίσουμε ένα μαχητικό ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα ελπίδας και ανατροπής αυτής της βαρβαρότητας που ζούμε. Που θα παλέψει για να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο…».

Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ του Ικαριώτη σκηνοθέτη Λ.Βαρδαρού: «Ludlow, οι Έλληνες στους Πολέμους του Άνθρακα» όπου παρουσιάζονται οι άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας των ανθρακωρύχων, στα ορυχεία της Αμερικής, την περίοδο 1890 – 1930 και που οδήγησαν σε μεγάλες αγωνιστικές εργατικές εξεγέρσεις, που στην κορύφωσή τους, το 1914, πήραν τη μορφή της ένοπλης ταξικής αναμέτρησης.