22 Φεβ 2017

Διαμαντής Παπαγεωργίου.Ο δικός μας καπετάνιος του "Nήσος Ρόδος"

Στην Ελλάδα υπάρχουν πανάξιοι ναυτικοί και αυτό έχει αποδειχτεί ουκ ολίγες φορές. Ο Σαμιακής καταγωγής πλοίαρχος Διαμαντής Παπαγεωργίου είναι σίγουρα μέσα σε αυτούς, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που οι ναυτικές του δεξιότητες έχουν γίνει αντικείμενο δημοσιευμάτων και συζήτησης. Η προσφορά του ανεκτίμητη, καθοριστική.
Είναι ο καπετάνιος που κρατά στα χέρια του το πηδάλιο του πλοίου Νήσος Ρόδος και σκύβει με στοργή, με φροντίδα, με υπομονή πάνω στους εργαζόμενους του πλοίου, οι οποίοι μόνο ένα καλό λόγο έχουν να πουν για τον άξιο αυτό άνθρωπο.
Η πείρα έρχεται να του χαρίσει την χρυσή ευλογία της ώστε να καταλαβαίνει τι ακριβώς πρέπει να πράξει για το καράβι του. 
Σηκώνει στην πλάτη του, όντως σαν Άτλαντας, το βάρος τόσων ευθυνών. Το κυριότερο: Την ευθύνη να οδηγήσει το πλοίο του με ασφάλεια σε όλα τα λιμάνια. Να παραμείνει πάντα ευθυτενής με το φως της καλοσύνης και της προσφοράς στο καθαρό μέτωπό του. Ο Διαμαντής το δικό μας Σαμιώτικο παιδί που μεταφέρει το ανεκτίμητο πλήρωμα κάθε χώρας: τα παιδιά της!

Καραβοκύρης αλύγιστος στην ζηλευτή του - γεμάτη ευθύνες -θέση, άξιος καπετάνιος των καιρών, οδηγεί το πλοίο της ζωής και τρελαίνει τους πάντες με την δεξιοτεχνία του. Μας δέχτηκε πριν από λίγες μέρες στο σαλόνι του πλοίου Νήσος Ρόδος απλός, καταδεκτικός, μετριόφρων, χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στους ισχυρούς. Μας μίλησε για τα τρία χρόνια που βρίσκεται στο πηδάλιο του εν λόγω πλοίου. Ο φόρτος εργασίας και οι ευθύνες μεγάλες. Μας μίλησε για την προσέγγιση του πλοίου στο Καρλόβασι , λέγοντας μας χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. 

Η προσέγγιση στο λιμάνι Καρλοβάσου καθίσταται μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, ένεκα του ότι στο συγκεκριμένο λιμάνι κλείνει κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες η είσοδος με άμμο .Όμως η εταιρία έσκυψε με σεβασμό στο αίτημα των κατοίκων και έπειτα και από τις πιέσεις που δέχτηκε από το αρμόδιο υπουργείο, στο αίτημα των κατοίκων και εξυπηρετούμε την περιοχή. Έως του επανέλθει το Μύκονος θα εκτελούμε το δρομολόγιο και αργότερα αν παραστεί και πάλι ανάγκη θα το κάνουμε εκ νέου». 

Τέλος μας ανέφερε ότι το Νήσος Ρόδος θα εκτελεί δρομολόγια από και προς το νησί μας , καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου και από την πλευρά μας ευχόμαστε η εν λόγω εταιρία να συνεχίσει να μας εξυπηρετεί με τα τόσο αξιόπλοα πλοία της, το άριστο προσωπικό και τον δεξιοτέχνη καπετάνιο της Διαμαντή Παπαγεωργίου. 

Γιατί όντως ο Διαμαντής είναι ένας μαχητής της ζωής που ‘χει μάθει να αγωνίζεται, να προσφέρει, να μην εγκαταλείπει ποτέ, κάνοντας πράξη την παροιμία: «Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται».

Είμαστε σίγουροι ότι ούριος άνεμος θα συντροφεύει τα ταξίδια του. Το ξέρουμε , το γνωρίζουμε , το υπογράφουμε γιατί με υπερηφάνεια ανήκουμε σ’ αυτήν την ξεχωριστή ράτσα, την ράτσα των Δασκάλων. Των δασκάλων της άλλης Ελλάδας που κάποιοι φροντίζουν να παραμένει αθέατη.