10 Μαρ 2017

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 1ο Ημιμαραθώνιο 21 χιλιομέτρων την Κυριακή 12 Μαρτίου

Τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα λάβουν χώρα την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 για τον 1οΗμιμαραθώνιο (21 χιλ.) με την ονομασία «Πυθαγόρας ο Σάμιος», ανακοίνωσαν η Τροχαία και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Σάμου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και αγώνας 4 χιλιομέτρων στην πόλη της Σάμου. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις, όπου πρέπει να διαβαστούν με τη δέουσα προσοχή για την ασφάλεια των αθλητών/τριών και την άσκοπη ταλαιπωρία των οδηγών.
Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου.ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Άρθρο 1

1. Την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας από το σημείο «ΚΟΛΩΝΑ» Ηραίον Σάμου σε όλο το μήκος της Ε.Ο. Ηραίου – Πυθαγορείου, καθώς και σε όλο το μήκος της Ε.Ο Πυθαγορείου – Σάμου, μέχρι και τις εισόδους στην πόλη της Σάμου (κόμβος Αγίας Ειρήνης, κόμβος Μαλαγαρίου). Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως κάτωθι:

Α. Για τους οδηγούς που θα κινηθούν από Μεσόγεια, Πάνδροσο, Σπαθαραίους, Πύργο, Κουμαραδαίους, Μαυρατζαίους, Χώρα και Πυθαγόρειο με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Χώρας – Μυτιληνιών, μέσω της περιοχής «ΖΕΡΒΟΥ»

Β. Για τους οδηγούς που θα κινηθούν από Παγώνδα, Μύλους και Ηραίον , με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Ηραίου – Πυθαγορείου με πορεία αριστερά στην οδό που οδηγεί στη Χώρα Σάμου (γήπεδο Χώρας – κοιμητήριο Χώρας) και εν συνεχεία από την Ε.Ο. Χώρας – Μυτιληνιών, μέσω της περιοχής «ΖΕΡΒΟΥ».

Η είσοδος των ανωτέρω οχημάτων στην πόλη της Σάμου θα διεξάγεται ως εξής: Από τον κόμβο Αγίας Ειρήνης στην οδό Νεαπόλεως έως το κοιμητήριο Αγίου Χαραλάμπους (κοιμητήριο Άνω Βαθέος) και εν συνεχεία είσοδος στην κάθετη οδό που οδηγεί στην περιοχή «ΠΛΑΤΑΝΟΣ» (μέσω Άνω Βαθέος).

Για τους οδηγούς που θα κινηθούν από Καρλόβασι, Πλάτανο, Υδρούσα, Κονταϊικα, Κοντακαϊικα, Άγιο Κωνσταντίνο, Μανωλάτες, Άμπελο, Σταυρινήδες, Κοκκάρι με κατεύθυνση το Πυθαγόρειο, η κίνηση θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Καρλοβάσου – Σάμου έως τη διασταύρωση «ΦΛΟΚΑ» (απορρίμματα) και εν συνεχεία μέσω Μυτιληνιών .

Για τους οδηγούς που θα κινηθούν από Μαραθόκαμπο, Όρμο Μαραθοκάμπου, Κουμαϊικα, Σκουραίϊκα, Νεοχώρι με κατεύθυνση το Πυθαγόρειο, η κίνηση θα διεξάγεται από την Ε.Ο Καρλοβάσου – Πύργου – Κουμαραδαίων – Χώρα Σάμου.

Για τους οδηγούς που θα κινηθούν από Καρλόβασι με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η είσοδος στην πόλη θα διεξάγεται ως εξής: Από τον κόμβο Μαλαγαρίου στην παλαιά Ε.Ο. Μαλαγαρίου Σάμου έως τη διασταύρωση «ΠΕΥΚΑΚΙΑ». Εν συνεχεία από την οδό Νεαπόλεως, έως τη διασταύρωση του κοιμητηρίου Αγίου Χαραλάμπους (κοιμητήριο Άνω Βαθέος), με στροφή αριστερά στην κάθετη οδό που οδηγεί στη διασταύρωση «ΠΛΑΤΑΝΟΣ» (μέσω Άνω Βαθέος).

Για τους οδηγούς που θα κινηθούν από Πυθαγόρειο με κατεύθυνση το Καρλόβασι η κίνηση θα διεξάγεται είτε μέσω Μυτιληνιών, είτε από την Ε.Ο. Χώρας – Κουμαραδαίων – Πύργου.

Για τους οδηγούς που θα κινηθούν από Ποσειδώνιο, Μυκάλη, Ψιλή Άμμο, Παλιόκαστρο με κατεύθυνση την πόλης της Σάμου, η κίνηση θα διεξάγεται από τη νέα περιφερειακή οδό που ξεκινάει από τον κόμβο «ΒΑΡΕΛΑ».

Για τους οδηγούς που θα κινηθούν από την πόλη της Σάμου με κατεύθυνση το Καρλόβασι, η κίνηση θα διεξάγεται από τη διασταύρωση «ΠΛΑΤΑΝΟΣ» και μέσω Άνω Βαθέος, έως τη διασταύρωση του κοιμητηρίου Άνω Βαθέος. Εν συνεχεία κάθοδος από την οδό Νεαπόλεως, έως τη διασταύρωση «ΠΕΥΚΑΚΙΑ» και είσοδος αριστερά στην παλιά Ε.Ο Μαλαγαρίου έως και τον κόμβο Μαλαγαρίου (Ε.Ο.Σ.Σ.).

Για τους οδηγούς που θα κινηθούν από την πόλη της Σάμου με κατεύθυνση το Πυθαγόρειο, η κίνηση θα διεξάγεται από τη διασταύρωση «ΠΛΑΤΑΝΟΣ» και μέσω Άνω Βαθέο, έως τη διασταύρωση του κοιμητηρίου Αγίου Χαραλάμπους (κοιμητήριο Άνω Βαθέος). Εν συνεχεία άνοδος από την οδό Νεαπόλεως έως τον κόμβο «Αγίας Ειρήνης» και εν συνεχεία από την Ε.Ο Χώρας – Μυτιληνιών «ΖΕΡΒΟΥ».

Άρθρο 2

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από ώρες 09:00-12:00 της 12-03-2017.

Το Τμήμα Τροχαίας Σάμου και το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου να λάβουν όλα τα επιβάλλοντα μέτρα Τροχαίας, εντός των ορίων της αρμοδιότητάς τους, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή οδική κυκλοφορία, την αποφυγή τροχαίου ατυχήματος και την προστασία αθλητών και θεατών, σε συνεργασία με τους διοργανωτές του ημιμαραθωνίου.

Η παρούσα ισχύει από την εκδήλωση των σχετικών μέτρων Τροχαίας.

Η παρούσα να ανακοινωθεί στα ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 109 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Άρθρο 3

Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Η εφαρμογή (εκτέλεση) της παρούσας ανατίθεται στους αστυνομικούς της Διεύθυνσής μας.

Ο ΑΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ

Δημήτριος Μαϊστρέλλης

Αστυνομικός Υποδ/ντής
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 από τις 09:00 έως και την 12:00 , θα πραγματοποιηθεί καθολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από το ύψος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σάμου έως τον κόμβο Μαλαγαρίου, προκειμένου να διεξαχθούν ο 1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος και ο δρόμος 4 χλμ. που διοργανώνει ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ στην πόλη της Σάμου.

Κατά τη διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας δεν θα επιτρέπεται η διέλευση κανενός τύπου οχήματος, παρά μόνο του ασθενοφόρου και τυχόν έκτακτων περιστατικών υγείας.

Εκ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου

Σημείωση: Η αποτύπωση της διαδρομής των 21 χιλ. επάνω στο χάρτη της Σάμου, έγινε από τον κ. Ηλία Αρβανίτη τον οποίο και ευχαριστούμε. 

Αλέξης Κομνηνός