28 Μαρ 2017

Βραβείο «καλύτερα σκηνικά και κουστούμια» για το 1ο Γυμνάσιο Σάμου

Το 1ο Γυμνάσιο Σάμου για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το Θέατρο», απέσπασε το βραβείο «καλύτερα σκηνικά και κουστούμια»Στην δράση πήραν μέρος γυμνάσια και λύκεια της χώρας μέσω βιντεοσκοπημένης παράστασης Η δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» είναι μια πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με το Τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, 'Ερευνας και Θρησκευμάτων. Απευθύνεται σε μαθητές 12-16 ετών (Α' Γυμνασίου - B' Λυκείου), χωρίς να αποκλείονται και μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους.

 Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού έργου CREAT-IT (www.creatit-project.eu) ενώ στηρίζεται στις αρχές των διερευνητικών μεθόδων μάθησης των θετικών επιστημών (Inquiry Based Science Education) καθώς και στο παιδαγωγικό πλαίσο του ευρωπαϊκού έργου CREATIONS (http://creations-project.eu/). Επίσης, είναι προτεινόμενη δράση των ελληνικών εκπαιδευτικών κοινοτήτων του Open Discovery Space (ODS) και του Inspiring Science Education (ISE).