31 Μαρ 2017

«Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ» του Ο. Σαίξπηρ από τη Θ.Ο. Σάμου στις 8 και 9 Απριλίου

400 χρόνια από το θάνατό του και ο Ουΐλιαμ οργάνωσε εντυπωσιακό επετειακό πάρτυ. Καλεσμένοι ζώντες και τεθνεώτες η αφρόκρεμα του παγκόσμιου θεάτρου και κινηματογράφου. Οι σερ Ολίβιε και Γκίλγουντ, Μπρουκ, Μίρεν. οι Ρεντγκρέηβ, Πατσίνο, Μπράνα, Σπέισι, Κοζίντσεφ, Ουέλες κι άλλοι κι άλλοι κι άλλοι. Μεταξύ τους και δικοί μας Βεάκης, Μινωτής, Παξινού, Τσακίρογλου, Φέρτης, Χορν κι άλλοι, κι άλλοι.
Όλοι ντυμένοι με κουστούμια από ρόλους έργων του που είχαν κατά καιρούς ενσαρκώσει. Ο ίδιος ο Σαίξπηρ ως Πρόσπερο. Πάρτυ -τσιμπούσι με άφθονα εκλεκτά ποτά κι εδέσματα. Αλλά και πάρτυ- συμπόσιο με βαθυστόχαστες συζητήσεις κι έντονες αντιπαραθέσεις με λόγο περίτεχνο και καλλιεπή για την τέχνη, το θέατρο, την ανθρώπινη φύση και τα ένστικτα, το πρόβλημα της εξουσίας, τον κόσμο αυτόν τον πλούσιο κι όμορφο, πλην φευγαλέο. Συζητήσεις που διακόπτονταν από τσουχτερά αστεία και γέλια ακράτητα. 


Στο πάρτυ αυτό των διασήμων καταφέραμε απρόσκλητοι και στα κλεφτάτα να τρυπώσουμε κι εμείς. Μασκαρεμένοι με τα κουστούμια της "Τρικυμίας", τελευταίου του έργου και κατά κάποιο τρόπο πνευματικής του διαθήκης. Πάνω από είκοσι στο σύνολο μας. Κάπου σαν να πήρε το μάτι μας και την Κατερίνα αλλά μπορεί η ιδέα μας να τανε. Στήσαμε αυτί ν' ακούσουμε τα όσα ωραία και θαυμαστά λεγόντουσαν, όπου μας έπαιρνε ψιλοτσιμπούσαμε ή κατεβάζαμε κανα ποτό. 

Εμπειρία απίστευτη. Από την αξέχαστη εκείνη ηδύτητα των λόγων, την ποικιλία των γεύσεων, τον πλούτο των νοημάτων ψήγματα θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε και σε σας. 

Ελπίζοντας, να τα απολαύσετε. 

Το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Απριλίου στις 9 μμ στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας.

Τηλέφωνα κρατήσεων 6982347557, 2273022876. Προπώληση Βιβλιοπωλείο «Κύκλος».