2 Μαρ 2017

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στη Σάμο μαζί με το Βουλευτή Σάμου, για την ολοκλήρωση των έργων στο Ευπαλίνειο Υδραγωγείο

Η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λυδία Κονιόρδου και ο βουλευτής Σάμου και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης επισκέφθηκαν το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο, αφού προηγουμένως έγινε ενημέρωση για το έργο: «Αποκατάσταση Συντήρηση και Ανάδειξη του Ευπαλίνειου Υδραγωγείου στο Πυθαγόρειο Σάμου», από το φορέα υλοποίησής του (Δ/νση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων) με τη συμμετοχή του φορέα διαχείρισης (ΕΦΑ Σάμου – Ικαρίας), κατά την επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πυθαγορείου. 
Την Υπουργό Πολιτισμού και το Βουλευτή Σάμου συνόδευε τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου, καθώς επίσης ο κ. Παναγιώτης Χατζηδάκης, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου-Ικαρίας και μέλη της ανάδοχου εταιρείας.
Κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους της ΔΑΑΜ, ΕΦΑ Σάμου- Ικαρίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο έγινε συζήτηση για τις συμπληρωματικές μελέτες και εργασίες για την ανάδειξη του Ευπαλίνειου Υδραγωγείου, καθώς και για τη μελέτη διαχείρισης για την άρτια λειτουργία του.
Να σημειωθεί ότι από τον Απρίλιο το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο θα είναι έτοιμο να ανοίξει για το κοινό, κάτι που θα συμβάλλει καθοριστικά και στη δυναμική της νέας τουριστικής περιόδου.