1 Μαρ 2017

Η έξαρση της γαστρεντερίτιδας στο Καρλόβασι, φέρνει το ΚΕΛΠΝΟ

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια μεγάλη έξαρση της γαστρεντερίτιδας στο νησί μας και ιδιαίτερα στην Δυτική του πλευρά , η οποία είναι αυξανόμενη. Την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται στα ανώτερα επίπεδα του αναμενόμενου αριθμού για τη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ πάνω από 400 περιστατικά έχουν προσέλθει στο Κ.Υ Καρλοβάσου και είναι καταγεγραμμένα από τους θεράποντες ιατρούς.
Τα συμπτώματα της νόσου είναι συνήθως η ναυτία, η διάρροια, ο έμετος και διαρκούν δύο με τρία 24ωρα και στη συνέχεια έχουμε αυτοϊαση. Ωστόσο, το άτομο που έχει νοσήσει θα πρέπει να παραμένει σε «καραντίνα» για περίπου 48 ώρες μετά το τελευταίο σύμπτωμα, ώστε να προφυλάξει τα άτομα με τα οποία θα έρθει σε επαφή. 

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το θέμα έχει φτάσει μέχρι το ΚΕΛΠΝΟ, του οποίου οι ιθύνοντες ιδιαίτερα προβληματισμένοι από τον μεγάλο αριθμό των περιστατικών, θα πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στο νερό της περιοχής, προκειμένου να διαπιστώσουν ότι η έξαρση της γαστρεντερίτιδας δεν οφείλεται στο πόσιμο νερό . 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,   οι τελευταίες αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά αυτό μένει να το διαπιστώσει και το ΚΕΛΠΝΟ. Όσο για τους χώρους όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης επιδημίας αυτοί είναι οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, τα νοσοκομεία αλλά και όπου υπάρχει συνωστισμός.