16 Μαρ 2017

Η Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου για τις διώξεις

Η Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου καλεί τις γυναίκες όλου του χωριού αλλά και όλους του κατοίκους από τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες να απομονώσουν την ιδεολογία των πολιτικών απογόνων του φασισμού και του ναζισμού, να μην μπορούν να σταθούν στα σχολεία, στις γειτονιές και στο χωριό μας, να μην τολμούν να δηλητηριάζουν συνειδήσεις, να χτυπούν αγωνιστές!
Καλούμε όλο το χωριό να συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βαθύ την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 9:30π.μ., όπου δικάζονται ο Διαμαντής Γρυδάκης, μέλος του παραρτήματος Σάμου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και τοπικός σύμβουλος Μαραθοκάμπου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Τάκης Διαμαντίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σάμου, για τη στάση τους και την παρέμβασή τους απέναντι στην ομιλία που ήταν γεμάτη με το φασιστικό δηλητήριο για την 28η Οκτώβρη 2012 από καθηγήτρια του γυμνασίου Μαραθοκάμπου στην εκκλησία του χωριού.

Τη μέρα αυτή, μέρα τιμής στον αντιφασιστικό αγώνα, οι γυναίκες του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος αποδίδουμε φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας ενάντια στο φασισμό,απομονώνουμε το ρατσισμό και τον φασισμό στα σχολειά και στις γειτονιές μας.

Σήμερα, που η ανεργία των γυναικών χτυπάει «κόκκινο», η ναζιστική, φασιστική Χρυσή Αυγή μας καλεί να επιστρέψουμε πάλι στο νοικοκυριό. Λένε ότι «αυτό είναι το κύριο καθήκον της γυναίκας». Επαναφέρουν αντιδραστικές απόψεις για τη θέση της γυναίκας μέσα στην κοινωνία.

Ρίχνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο για να βλέπουμε τη συνάδελφο, τη γειτόνισσα, τη φίλη μετανάστρια ως εχθρό και να βγαίνει «λάδι» ο πραγματικός μας αντίπαλος, το σύστημα που γεννά το φασισμό και τον πόλεμο, τη φτώχεια, την ανεργία.

Κάθε γυναίκα από λαϊκή οικογένεια, κάθε μάνα που νοιάζεται για το μέλλον των παιδιών της έχει χρέος να αντιπαλέψει το φασισμό και τον ναζισμό που δηλητηριάζει τη σκέψη και το μυαλό των παιδιών και της νεολαίας μας.


Ζητάμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους κατηγορούμενους!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.

«… Και σεις, να μάθετε να βλέπετε κι όχι να χαζεύετε. Πρέπει να ενεργείτε κι όχι να λέτε λόγια. Αυτό το τέρας μια φορά κόντεψε να κυβερνήσει τον κόσμο. Οι λαοί είχαν ναρκωθεί, αλλά τώρα ας μη βιαστούμε να τραγουδήσουμε τη νίκη. Η κοιλιά απ’ όπου γεννήθηκε είναι ακόμα γόνιμη» (Μπ. Μπρεχτ, «Η άνοδος του Αρθούρου Ούι»)