19 Μαρ 2017

Η ένωση Μικρασιατών Σάμου για την παρουσίαση του βιβλίου "Είμαι Πολίτισσα Τζάνουμ" του Θοδωρή Δέυτου

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017. Παρουσίαση του βιβλίου "Είμαι Πολίτισσα Τζάνουμ" του Θοδωρή Δέυτου. Ένα βιβλίο αφιέρωμα στους Ρωμιούς-Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και της πορείας της ζωής τους από την εγκατάσταση των οικογενειών τους στη Πόλη στις αρχές του 19ου αιώνα έως τη φυγή τους από τη Πόλη το 1964 με τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν .
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα με περιγραφές των γεγονότων που ανταποκρίνονται σε εμπειρίες και μαρτυρίες ανθρώπων που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και έζησαν στη Κωνσταντινούπολη τον 20ο αιώνα. Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Ωκεανός και το βιβλιοπωλείο Κόσμος της κ. Μαίρης Καλατζή για τη συνεργασία. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Άννυ Ανδρεάδου , ο πρόεδρος το Δ.Σ κ. Κώστας Αμυρσώνης και πολλοί φίλοι και μέλη του συλλόγου μας. 

                       

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Δ.Σ στο συγγραφέα εκδότη κ.Θοδωρή Δεύτο ,στη συγγραφέα Ιωάννα Καστάνη που παρουσίασε το βιβλίο, τα νεότερα μέλη του συλλόγου μας, Ελένη Φεγκουδάκη και Μαρία Ασβεστά που διάβασαν αποσπάσματα απο το βιβλίο καθώς και τη χορωδία με τους μουσικούς για το μουσικό αφιέρωμα με πολίτικα τραγούδια .