22 Μαρ 2017

Ανακοίνωση ΕΚΣ :Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις στην Ικαρία

Στα δικαστήρια του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας την Δευτέρα 27 Μαρτίου σέρνονται σε δίκη, έπειτα από τις δικαστικές αναβολές του Νοέμβρη 2015 : 6 συνάδελφοι (ο νυν Δήμαρχος Ικαρίας, μέλη Δ.Σ. Σωματείων του νησιού καθώς και πρώην μέλος της Διοίκησης του ΕΚΣ), που συμμετείχαν σε Πανσαμιακή και Πανικάρια κινητοποίηση του ΕΚΣ, του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ και φορέων, η οποία είχε γίνει στα λιμάνια Πειραιά, Ικαρίας και Σάμου, ενάντια στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά μας
και τη δρομολόγηση του πλοίου-σαπάκι ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ. 2 συνάδελφοι (μέλη Δ.Σ. σωματείων και μαζικού φορέα), για αναγραφή συνθημάτων σε τοιχίο στον Εύδηλο.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει την βιομηχανία διώξεων όχι μόνο στα νησιά μας αλλά και πανελλαδικά. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιώντας την πιο σκληρή αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, τα μέτρα και τα μνημόνια που τσακίζουν τον λαό,

προσπαθεί να φοβίσει, τρομοκρατήσει και φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης. Να είναι όμως σίγουρη ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να πετύχει αυτόν της τον στόχο αλλά μας ατσαλώνει ακόμα περισσότερο.

. Το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Στην πολύχρονη ιστορία του έχει γνωρίσει τέτοιες και χειρότερες καταστάσεις, γνωρίζει καλά τις μεθόδους του κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών του και πάντα έχει σταθεί αντάξιο των συνθηκών. 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης. Εκφράζει στήριξη και αλληλεγγύη στους διωκομένους και απαιτεί αθώωση όσων διώκονται. 

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς των νησιών μας, να εκφράσουν στήριξη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους που διώκονται. 

Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση λαϊκής & συνδικαλιστικής δράσης. 

Να αθωωθούν ΤΩΡΑ οι διωκόμενοι συνάδελφοι μας.



Καλούμε όλο τον Ικαριώτικο λαό να συμμετέχει στην  Συγκέντρωση  τη Δευτέρα  27 Μαρτίου  έξω από το Δικαστήριο του Αγίου Κηρύκου από τις 8:30΄ το πρωί.