24 Μαρ 2017

Δημήτρης Σεβαστάκης- Ενίσχυση Πυροσβεστικής στη Σάμο


Ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης έχει γνωστοποιήσει στο αρμόδιο Υπουργείο, εκ νέου την ανάγκη ενίσχυσης της Πυροσβεστικής δύναμης στη Σάμο, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του νομού ενόψει της θερινής περιόδου, αλλά και σε ετήσια βάση.Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη έχει ακολούθως αποστείλει έγγραφη ενημέρωση στην οποία αποτυπώνονται οι ανάγκες ενίσχυσης με προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος στη Σάμο,

ενώ στη συνέχεια προέβη και σε γραπτή ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα, ζητώντας την παρέμβασή του, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις.

Συγκεκριμένα στην από 23-3-2017 επιστολή του προς τον Γ. Γραμματέα, ο Βουλευτής αναφέρει τα ακόλουθα:

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Προς: Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας,

κ. Γιάννη Καπάκη

Αξιότιμε κύριε Γ. Γραμματέα,
Αγαπητέ κύριε Καπάκη, 

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, σχετικά με το θέμα της αποδυνάμωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, λόγω της δέσμευσης σημαντικού αριθμού στελεχών στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος» του νησιού και με την έλευση της θερινής περιόδου, σας υπενθυμίζω με την παρούσα επιστολή τα ακόλουθα:

Στο έγγραφο το οποίο και σας απέστειλα ηλεκτρονικά στις 17 Μαρτίου (και το οποίο επισυνάπτω εκ νέου) προσδιορίζεται η δύναμη του πυροσβεστικού σώματος στο νησί και το ποσοστό απομείωσής της, όπως και η ανάγκη ενίσχυσής της. Με το δεδομένο ότι το νησί είναι διάμηκες, εξαιρετικά πευκόφυτο, με δύσβατο ορεινό δίκτυο, και μεγάλο υψόμετρο, χαρακτηριστικά που γνωρίζετε, αφού υπηρετήσατε παλαιότερα στη Σάμο, με δεδομένο επίσης ότι και η Ικαρία, το δεύτερο νησί του νομού μας, είναι επίσης διάμηκες, με ακόμα δυσκολότερο οδικό δίκτυο και με δεδομένο ότι οι μικροί χρόνοι παρέμβασης προϋποθέτουν μεγάλη διασπορά, άρα μεγάλη αριθμητική δύναμη, σας εφιστώ την προσοχή στην επείγουσα ανάγκη αναπλήρωσης των στελεχών που μετακινήθηκαν στο αεροδρόμιο Σάμου. Γνωρίζοντας ότι θα εστιάσετε στο πρόβλημα άμεσα και αποτελεσματικά, αναμένω τις ενέργειές σας.


Με εκτίμηση,

Δημήτρης Σεβαστάκης 

Βουλευτής Σάμου