14 Μαρ 2017

Απάντηση των Αστυνομικών προς την Εφημερίδα των Συντακτών. "Μας παρουσιάζετε ως ρατσιστές και βασανιστές"

Προς: Εφημερίδα των Συντακτών
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τα με ημερομηνία 07-03-2017 και 09-03-2017 δημοσιεύματα του κ. Αγγελίδη Δημήτριου στην εφημερίδα σας με τίτλους: «Μας χτύπησαν, μας έριξαν στο γκρεμό και μας πυροβόλησαν» και «Πήγες να αυτοκτονήσεις; Συλλαμβάνεσαι και βασανίζεσαι» αντίστοιχα.
Στα άρθρα αυτά φέρεται να έχει γίνει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δέκτης παραπόνων από τη νεοσύστατη οργάνωση «Advocates Abroad» από αλλοδαπούς υπηκόους Αλγερίας, που φέρονται να εκθέτουν μια σειρά από κατηγορίες, οι οποίες θα έπρεπε να καταγγελθούν στις Αρμόδιες Αρχές, όπως προβλέπεται, για την περαιτέρω διερεύνησή τους.

Από την ανάγνωση των δημοσιευμάτων μένει η αίσθηση, ότι ο κ. Αγγελίδης, ενεργώντας ως επίδοξος δικαστής, καταδίκασε τους αστυνομικούς, θεωρώντας ως αληθή την συγκεκριμένη αναπαράσταση της πραγματικότητας, δίχως περαιτέρω διερεύνηση. Όλες οι φωτογραφίες των άρθρων συνοδεύονται από λεζάντες που αναφέρουν ως βέβαιη την τέλεση πράξεων από αστυνομικούς. Δεν θέλουμε να αναφερθούμε στο τεκμήριο της αθωότητας το οποίο δεν αποτελεί επιλεκτικά ανθρώπινο δικαίωμα κάποιων, αλλά όλων, συμπεριλαμβανόμενων και των αστυνομικών υπαλλήλων. Και τα δύο δημοσιεύματα στοχεύουν τις υπηρεσίες της Αστυνομίας, αλλά και τους αστυνομικούς υπαλλήλους, καθότι απεικονίζουν αφενός δήθεν αστυνομική βία εναντίον προσφύγων και μεταναστών και αφετέρου την παρουσιάζουν ως μία συστηματική και εκτεταμένη πρακτική.

Θεωρούμε ότι οι αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος αστυνομικού προσωπικού είναι αντίθετες με τη δημοσιογραφική ηθική και δεοντολογία, όμως πέραν του ηθικού μέρους υφίσταται και ένα πραγματικό, ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι και συκοφαντικά στο περιεχόμενο τους. Με τέτοιου είδους δημοσιεύματα δυσφημείται το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και κατ’ επέκταση καθένας αστυνομικός προσωπικά, προκαλώντας στην κοινωνία ενοχικά και φοβικά σύνδρομα. 

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι εμείς εδώ στην Εσχατιά της Ελλάδος διαχειριζόμαστε εξαιτίας της υπηρεσίας μας ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι τοπικό, είναι έντονα εθνικό και επηρεάζει όλη την Ευρώπη. Απορίας άξιο είναι πως γίνεται οι ίδιοι αστυνομικοί υπάλληλοι οι οποίοι διαχειρίστηκαν με απόλυτη επιτυχία εκατό και πλέον χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών το 2015 και επέδωσαν μαθήματα ανθρωπισμού και επαγγελματισμού, σήμερα να παρουσιάζονται ως ρατσιστές και βασανιστές.

Για όλα τα παραπάνω, απαιτούμε να αποκαταστήσετε άμεσα την αλήθεια με αντίστοιχα δημοσιεύματα αναφέροντας τα πραγματικά περιστατικά και καταγράφοντας αντικειμενικά τις ειδήσεις και στο εξής να μην δέχεστε αβίαστα την αναπαράσταση της όποιας πραγματικότητας. Να είστε βέβαιοι, θα κάνουμε χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός μας εναντίον οποιουδήποτε προσπαθεί να πλήξει την ακεραιότητα των συναδέλφων μας.