13 Μαρ 2017

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Αλληλεγγύη στον δικαζόμενο πρόεδρο της ΕΛΜΕ Σάμου Σεβαστό Διαμαντίδη

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, δικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σάμου ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σάμου και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σεβαστός Διαμαντίδης, για το γεγονός που συνέβη στις 28 Οκτωβρίου 2012 στο Μαραθόκαμπο της Σάμου κατά την εκφώνηση του πανηγυρικού για την εθνική επέτειο από την φιλόλογο καθηγήτρια Δ. Κουκούλη, καθώς και για την σχετική ανακοίνωση-καταγγελία που εκδόθηκε στη συνέχεια από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου και στην οποία αναφέρονταν μεταξύ των άλλων και τα εξής:

« …Η συνάδελφος (Δ. Κουκούλη), εκφωνώντας την ομιλία της ημέρας μετά το τέλος της δοξολογίας, αντί να αναδείξει τον αγώνα του Ελληνικού λαού κατά του φασισμού και του ναζισμού, προχώρησε σε ένα ύμνο προς το δικτάτορα Μεταξά και την ανωτερότητα της Ελληνικής φυλής. Φτάνοντας δε στη σημερινή εποχή, διέγνωσε τα αίτια της σημερινής κρίσης στην κατάπτωση των αξιών (της χούντας) από το 1974 και μετά, στην απλοποίηση της γλώσσας, στο “ψευτοπροοδευτισμό”, στις “υποκριτικές” προσπάθειες Ελληνοτουρκικής φιλίας, στην αναρχία, στον “Δούρειο Ίππο” των λαθρομεταναστών κλπ. Τέλος επανέφερε τη θεωρία του εσωτερικού εχθρού (ο εχθρός είναι εντός των πυλών) και αναζήτησε τη λύση σε ένα νέο Μεταξά που θα μας σώσει. Το παραλήρημα αυτό προκάλεσε όπως ήταν φυσικό, έντονες αντιδράσεις από το ακροατήριο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου αποχώρησε…»

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί απαράδεκτο να δικάζονται οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί που αντιστέκονται στις προσπάθειες των φασιστών να δηλητηριάσουν τα μυαλά των παιδιών με τα εθνικιστικά και ρατσιστικά κηρύγματα του μίσους.

 Απαιτεί να σταματήσει κάθε δίωξη και την αθώωση του Σεβαστού Διαμαντίδη καθώς και του συγκατηγορούμενού του Διαμαντή Γρυδάκη.

 Καλεί σε κινητοποίηση την ημέρα της δίκης, 16 Μαρτίου, στις 09.00 π.μ., στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στο Βαθύ της Σάμου.