2 Μαρ 2017

Ο Δήμος Σάμου συμμετείχε στις εκθέσεις της Ρουμανίας και της Σερβίας

Στο πλαίσιο της έντονης και συστηματικής προσπάθειας του Δήμου Σάμου για διεθνή προβολή του νησιού μας και για προσέλκυση επισκεπτών από νέες τουριστικές αγορές, όπως οι Βαλκανικές, ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTR, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας (16-19/02/2017) και στην 9η Διεθνή Έκθεση
Τουρισμού IFT στο Βελιγράδι της Σερβίας -μιας πολλά υποσχόμενης αγοράς (23-26/02/2017). Στην έκθεση της Ρουμανίας τον Δήμο Σάμου εκπροσώπησε ο κ. Νικόλαος Στεφανής, δημοτικός σύμβουλος, μέλος του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού, πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων και, επίσης, γνώστης της ρουμανικής γλώσσας. Στη Σερβία, το νησί μας εκπροσώπησε ο κ. Δημήτριος Κυριαζής, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Μηλίγκος.

Ο τουρισμός αποτελεί διακηρυγμένο στρατηγικό στόχο υψηλής προτεραιότητας για την Δημοτική Αρχή, όχι μόνο επειδή μέσω αυτού διασφαλίζεται η προβολή του νησιού σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και διότι αποφέρει περίπου το 70% του συνολικού εισοδήματος των κατοίκων της Σάμου.

Εκ φύσεώς του, ο τουρισμός είναι ένα ευπαθές προϊόν που επηρεάζεται από πολλούς εσωτερικούς και διεθνείς παράγοντες και με δεδομένη την όξυνση του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος την τελευταία διετία, η Δημοτική Αρχή δραστηριοποιήθηκε σε διάφορα επίπεδα προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές επιπτώσεις από τις εξελίξεις αυτές, παράλληλα με την προβολή του νησιού μας, με τις πολλές φυσικές ομορφιές και την τρισχιλιετή ιστορία του.
Μεταξύ των πολλαπλών και ποικίλων δράσεων που ανέλαβε ο Δήμος ήταν και η συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και εκδηλώσεις, εντός και εκτός Ελλάδος, αλλά και πολλές ακόμη πρωτοβουλίες (ακτοπλοϊκή σύνδεση Καρλοβάσου με Σεφερί Χισάρ, ενεργοποίηση 5 Infokiosk -σημείων ψηφιακής ενημέρωσης επισκεπτών, τουριστικές καμπάνιες, Press-Fan Trip ξένων δημοσιογράφων, ειδικές εκδηλώσεις για την Ιταλική αγορά, διευκολύνσεις για τα γυρίσματα διεθνούς φήμης ντοκιμαντέρ, κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας για την ΠΠ2021, αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook) για την τουριστική προβολή -οργάνωση της καμπάνιας "H Σάμος μέσα από τα μάτια μας», συμμετοχή του Δήμου Σάμου στις διεθνής εκθέσεις (ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΟΥΤΡΕΧΤΗ, 12-17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΤΒ ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 9-13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, ΜΟΣΧΑ ΜΙΤΤ, 23-26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, TOUR NATURE, (ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ), ΛΟΝΔΙΝΟ, WORD TRAVEL MARKET, 7-9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥΕΛΛΑΔΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Filoxenia, 18-20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, 15-18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ΑΘΗΝΑ, ΤΑΞΙΔΙ 2016, 15-17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ΚΥΠΡΟΣ, GREEK PANORAMA, 2-4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑ, WORKSHOP ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ», 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΙΛΑΝΟ, ΙΤΑΛΙΑ) αποστολή προτάσεων τουριστικής ανάπτυξης της Σάμου στο Υπουργείο Τουρισμού και στον ΕΟΤ, έναρξη Διεθνών συνεργασιών με το Δήμο Κρότωνα της Ιταλίας και του Δήμου Γκρέισβαλντ της Γερμανίας. 

Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν ήδη αποδώσει καρπούς, όμως δε σταματούν εδώ. Ο Δήμος Σάμου θα εξακολουθήσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια εντός και εκτός συνόρων ώστε το νησί μας, με την πλούσια πολιτιστική και ιστορική παράδοση, να διαφημιστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ως ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων, απόλυτα ασφαλής και υψηλής ποιότητας προορισμός για επισκέπτες από κάθε άκρη του κόσμου. Ο Δήμος Σάμου επικεντρώνει το ενδιαφέρον του (μετά τη Σερβία) στην έκθεση Grecaland Panorama της Στοκχόλμης που θα πραγματοποιηθεί 18-19 Μαρτίου όπου θα παρουσιαστούν σε ειδικά events τα παραδοσιακά προϊόντα και οι γεύσεις του νησιού μας.