21 Μαρ 2017

Εναλλαγή στο Περιφερειακό συμβούλιο για τον Οικολογικό άνεμο στο Βόρειο Αιγαίο

Έγινε χθες, 20 Μαρτίου, η ορκωμοσία της Γιούλας Αργυρούδη ως περιφερειακή σύμβουλος του Οικολογικού Ανέμου, αντικαθιστώντας το Βασίλη Μπάλλα στο περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου. Τα δύο μέλη της παράταξης συνεργάστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στο πλαίσιο της εκπροσώπησης της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η εναλλαγή αυτή έγινε σύμφωνα με τον κανονισμό της παράταξης, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν, καθώς αυτή είναι μια πάγια αρχή των Οικολόγων Πράσινων αλλά και πολιτική πράξη για μας. Με τον τρόπο αυτό γίνεται προσπάθεια να διαχέεται η «εξουσία» σε περισσότερα πρόσωπα και να αποφεύγονται, κατά το δυνατόν, τα φαινόμενα λατρείας της καρέκλας, που χαρακτηρίζουν συνήθως τις πολιτικές παρατάξεις.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της ως περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου η Γιούλα Αργυρούδη έκανε την παρακάτω δήλωση: 

«Οφείλουμε να ενισχύσουμε το πνεύμα της περιφερειακής κουλτούρας στα νησιά μας πέρα από τοπικιστικές και πολιτικάντικες αντιπαραθέσεις, που δεν βοηθούν να λυθούν τα προβλήματα. Στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου έχει την ευθύνη να συμβάλλει στη χάραξη και στην προώθηση πολιτικών που θα περιορίσουν την ένταση της κρίσης και τις επιπτώσεις από τις κοινωνικά άδικες κι αναποτελεσματικές πολιτικές στην περιοχή μας. 

Ως Οικολογικός Άνεμος, με την κριτική μας προσέγγιση, με πρόθεση συνεργασίας και ανάληψη πρωτοβουλιών, θα εργαστούμε για τη διαμόρφωση ισχυρών πλειοψηφιών στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών προτάσεων . Στόχος μας είναι να συνδιαμορφώσουμε την ευρεία οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αλλαγή, που έχει ανάγκη η νησιωτική μας περιφέρεια.»