5 Μαρ 2017

Τους ήρωες των Ιμίων τίμησαν σήμερα στο Καρλόβασι

Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των πεσόντων στα Ίμια τελέστηκε σήμερα στο Καρλόβασι ,στο μνημείο των τριών ηρώων , που έχει στηθεί στο Λιμάνι Καρλοβάσου. Ο κυβερνήτης Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός χάθηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου την 31η Ιανουαρίου του 1996. 
Την τραγική βραδιά που έφερε στα πρόθυρα του πολέμου την Ελλάδα με την Τουρκία. Είκοσι ένα χρόνια μετά γιος και η αδελφή του Χριστόδουλου Καραθανάση παρέστησαν στην σεμνή αυτή τελετή, ενώ πλήθος απλών πολιτών και μέρος του πολιτικού και στρατιωτικού κόσμου τίμησε τα τρία παλικάρια που έχασαν τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και τη σημαία. 
Την δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κκ Ευσέβιος, ο οποίος σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους παριστάμενους με την ολιγόλεπτη ομιλία του.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του νησιού μας . 

Σήμερα το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Π.Ε Σάμου θα υπάρξει ομιλία από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκο Κατρακάζο και από τον γεωπολιτικό αναλυτή, κ. Σάββα Καλεντερίδη με θέμα «Οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο» ενώ θα γίνει απονομή τιμητικών πλακετών σε μέλη της οικογένειας του Χριστόδουλου Καραθανάση.