11 Μαρ 2017

"Επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης"

Δελτίου Τύπου απο την  Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμου για τα δυόμιση χρονιά θητεία  στο Δημοτικό συμβούλιο  Σάμου .Η παράταξη αναφέρει ;Αγαπητοί συνδημότες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και επιστήμονες, αγρότες ,γυναίκες, νέοι και νέες. Βρισκόμαστε ήδη στη μέση της 5ετούς θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου. Αυτό το διάστημα επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το αντιδραστικό θεσμικό
πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης.
Ο λεγόμενος «Καλλικράτης», είναι ο συνεπής εκφραστής της δημοσιονομικής πειθαρχίας, του οικονομικού παρατηρητηρίου της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε. και των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων.

Σ’ αυτό το διάστημα των δυόμιση χρόνων, η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Σάμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων και οι τοπικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, με την παρουσία και τις παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό και στα Τοπικά Συμβούλια , στις Επιτροπές και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, παρά τον αρνητικό συσχετισμό, φέραμε στο προσκήνιο τις λαϊκές ανάγκες, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των λαϊκών οικογενειών που στενάζουν κάτω από το βάρος της βάρβαρης επίθεσης που δέχονται σε μισθούς , συντάξεις και κοινωνικά δικαιώματα. 

Αξιοποιήσαμε το «βήμα» των οργάνων του Δήμου προς όφελος του λαού, καταθέτοντας δεκάδες ερωτήσεις, επερωτήσεις, προτάσεις, που αφορούσαν κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των συνδημοτών μας.

Και σ’ αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσουμε.

Όλη αυτή η πλούσια δραστηριότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που έχουν συμφωνήσει και υλοποιούν τα αστικά κόμματα και την πρόθυμη υλοποίηση και στήριξη των αντίστοιχων παρατάξεών τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καταρρίπτεται καθημερινά, μέσα και από την εμπειρία της συμμετοχής μας, ο μύθος, ότι οι αστικοί θεσμοί , όπως το Κοινοβούλιο, οι Δήμοι, οι 

Περιφέρειες κλπ μπορούν να υπηρετήσουν τα λαϊκά συμφέροντα. Έχουν ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα. Είναι εργαλεία επιβολής των συμφερόντων των λίγων που λυμαίνονται τον πλούτο που παράγει ο λαός.

Το περιεχόμενο και οι κατευθύνσεις του «Καλλικράτη» δεν πρόκειται να αλλάξουν ούτε με την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ακόμα και αν ψηφιστεί η απλή αναλογική, θα έχουμε διαφορετικούς συσχετισμούς, θα συμπέσουν περισσότερο η εκλογική δύναμη με τον αριθμό των συμβούλων κάθε παράταξης, αλλά δεν αλλάζει το κύριο που είναι, το αντιδραστικό-αντιλαϊκό πλαίσιο των αστικών νόμων, που υποτάσσουν κάθε δαπάνη, κάθε δραστηριότητα της Τοπικής Διοίκησης, στη λογική της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας. 

Μπαίνει από την ίδια τη ζοφερή πραγματικότητα, επιτακτικά η ανάγκη μιας ευρύτατης, δυναμικής κοινωνικής συμμαχίας, που θα αντισταθεί και θα διεκδικήσει τα λαϊκά δικαιώματα, θα αλλάξει συσχετισμούς, με όρους ανατροπής αυτής της κατάστασης, για να πάρει ο λαός την εξουσία και την οικονομία στα χέρια του.

Αγαπητοί συνδημότες, 
εργαζόμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες

Στην υπόλοιπη θητεία που απομένει, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων και οι τοπικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Σάμου, αξιοποιώντας και την συμμετοχή μας στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου επανεκλεγήκαμε, θα προσπαθήσουμε, όπως κάναμε και μέχρι τώρα, να κερδίσουμε ακόμη και το παραμικρό που μπορεί να ανακουφίσει το λαό του νησιού μας από τη ανέχεια που επιβάλλει η αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξιοποιώντας κυρίως την δική σας συλλογική αγωνιστική δραστηριότητα, που πιστεύουμε ότι πρέπει να δυναμώσει αποφασιστικά, θα παραμείνουμε στη πρώτη γραμμή φέρνοντας στο προσκήνιο τις δικές σας καθημερινές μικρές και μεγάλες ανάγκες, τις δικές σας διεκδικήσεις και απαιτήσεις.

Θα είμαστε στο πλευρό του εργατικού και λαϊκού κινήματος σε όλους τους αγώνες που έρχονται.