27 Μαρ 2017

Παρουσίαση της μελέτης «Σχεδιασμός – Παρακολούθηση – Εποπτεία των δράσεων Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου»

Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων που συνδέονται με τον τουρισμό, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η μελέτη «Σχεδιασμός – Παρακολούθηση – Εποπτεία των δράσεων Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Η μελέτη διατυπώνει μια κατεύθυνση υποστήριξης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με βάση την επεξεργασία μιας στρατηγικής και ενός πλαισίου ενεργειών προβολής, με στόχο να αναδείξει τα πολύπλευρα πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν τα νησιά ως τουριστικό προορισμό. 

Το κεντρικό μήνυμα που συμπυκνώνει και αναδεικνύει το Βόρειο Αιγαίο ως τουριστικό προορισμό ιδιαίτερης αξίας είναι «Ακολουθήστε τον αστερισμό των νησιών Βορείου Αιγαίου – Exploring the North Aegean Constellation».

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 20 εκπρόσωποι φορέων, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου επεσήμανε: «Μέσα στον μεγάλο ανταγωνισμό της διεθνούς τουριστικής αγοράς εμείς έχουμε έρθει στην επικαιρότητα με έναν τρόπο δύσκολο που συνδέεται με το μεταναστευτικό- προσφυγικό και έχουμε υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.

Πρέπει να μιλήσουμε με πρωτοτυπία και ελκυστικότητα, με δυνατή φωνή για τον υπέροχο τόπο των νησιών του Βορείου Αιγαίου ως ιδιαίτερο τόπο τουριστικού προορισμού.

Η παρουσίαση της μελέτης που θα δούμε σήμερα προτείνει ένα δρόμο για την ανάδειξη ακριβώς αυτής της ιδιαίτερης ομορφιάς που έχει ο τόπος μας». 

Μετά την παρουσίαση της μελέτης, ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους , γύρω από το μείζον για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θέμα, που συνδέεται με τον τουρισμό, την ανάπτυξη και τις προοπτικές του.