9 Μαρ 2017

Συγκλόνισε η ομιλία του Γιάννη Μισιρλή σε εκδήλωση για την Ήμερα της Γυναίκας

Συγκλόνισε η ομιλία του Γιάννη Μισιρλή ομότιμου καθηγητή της Βιοιατρικής Τεχνολογίας του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών στην εκδήλωση της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στις 8 Μάρτη 2017.
Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή με καλωσόρισμα και ευχαριστώ στον Ομιλητή, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου
για την συνεργασία και στους Αμυρσώνης Γιακουμής και Αδελφούς Γαρουφαλή για τις ορχιδέες που προσφέρθηκαν σε όσους παρευρέθηκαν παρά τις δυσκολίες του καιρού.

Ακολούθησε η ομιλία της αντιπροέδρου Ρίτας Καρβούνη με θέμα 

« Παλεύουμε μαζί, για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και τη μητρότητα». Στην οποία αναφέρθηκαν και όλα τα τοπικά αιτήματα των συλλόγων που συνυπέγραψαν την διακήρυξη, Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών, Ομάδα ΟΓΕ Καρλοβάσου, Ομάδα ΟΓΕ Μαραθοκάμπου και Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα «Η ΟΜΟΝΟΙΑ».

Στη συνέχεια η ομιλία του κ. Μισιρλή με θέμα, 

« Το φαινόμενο του εθισμού και οι επιπτώσεις της χρήσης του Διαδικτύου στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών και στην μετέπειτα γνωστική τους ικανότητα».

Με απρόσμενα και ανατριχιαστικά στοιχεία, προκάλεσε φόβο και ανέδειξε τη άγνοια που υπάρχει στο σοβαρό θέμα του διαδικτύου και την επίδρασή του σε μικρούς και μεγάλους.

Ιδιαίτερα στάθηκε στην επίδρασή του στα μικρά παιδιά από την βρεφική ακόμα ηλικία, και στην ανάγκη ενημέρωσης των γονιών. 

Τόνισε επίσης ότι η πολιτεία πρέπει να λάβει μέτρα για το πρόβλημα, όπως και η Διεθνής Κοινότητα, πριν να είναι αργά.

Ο κ. Μισιρλής δήλωσε ακόμη ότι είναι πρόθυμος, όταν ξαναέρθει στη Σάμο, να μιλήσει σχετικά σε Συλλόγους γονέων και μαθητές.