2 Μαρ 2017

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Σάμου με την Υπουργό Πολιτισμού

Συνάντηση είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λυδία Κονιόρδου στο Μουσείο Πυθαγορείου, στο πλαίσιο της επίσκεψης της κας Υπουργού για τη διοικητική παραλαβή του έργου «Αποκατάσταση- Συντήρηση και Ανάδειξη του Ευπαλίνειου Υδραγωγείου». Στη σύσκεψη που ακολούθησε με θέμα τις
συμπληρωματικές μελέτες και εργασίες συμμετείχανκαι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας, ο βουλευτής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Κυριαζής. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου δήλωσε σχετικά «Μεταφέραμε στην κυρία Υπουργό αυτό που ως τοπική κοινωνία εδώ και καιρό ζητάμε : την άμεση λειτουργία του Ευπαλίνειου Ορύγματος με την στελέχωση της υπηρεσίας με επαρκή και κατάλληλο προσωπικό ώστε αυτό να είναι πλήρως επισκέψιμο σε όλο του το μήκος, όπως άλλωστε προκύπτει και από την σκοπιμότητα του έργου που εκτελέστηκε. Θεωρούμε ότι με προϋπόθεση την άρτια λειτουργία του και την κατάλληλη προβολή του μπορεί να αποτελέσει για το νησί μας πόλο παγκόσμιας έλξης.

Ως Περιφερειακή Αρχή με επικεφαλής την Περιφερειάρχη μας, και παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε άμεση αρμοδιότητα, στεκόμαστε αρωγοί με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια για τη συντήρηση και ανάδειξη του «8ου Θαύματος της Αρχαιότητας» . Για τον λόγο αυτό εντάξαμε στο ΠΔΕ της Περιφέρειας μας υποέργα ποσού 959.500 ευρώ που αφορούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης και τη βελτίωση βατότητας του μονοπατιού σύνδεσης βορείου-νοτίου στομίου. Ήδη για τα έργα αυτά υπογράφονται προγραμματικές συμβάσεις για να μπουν στο δρόμο της δημοπράτησης».