7 Μαρ 2017

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο το μεσημέρι των δημάρχων στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης

Συνεδριάζει αύριο στις 10:30 το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.Κεντρικά θέματα της συνεδρίασης θα είναι οι εξελίξεις στο θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και το ζήτημα του ασφαλιστικού νόμου και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη διακοπή της καταβολής σύνταξης σε αιρετούς συνταξιούχους
που αναλαμβάνουν ακόμα και μη αμειβόμενες θέσεις.Στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας των δημάρχων στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στόχος είναι να κατατεθεί στον αρμόδιο Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Πετρόπουλο αίτημα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της εξαίρεσης των αιρετών συνταξιούχων από την εφαρμογή συγκεκριμένου άρθρου του Ν.4387/2016.

Η εξαίρεση αυτή είναι επιβεβλημένη και δίκαιη για τρείς λόγους:
Για να μπορούν οι Δήμοι να αξιοποιούν το σύνολο του πολιτικού τους προσωπικού, ιδίως όσων διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία, χωρίς άδικους κι αδικαιολόγητους αποκλεισμούς.
Για να έχουν το δικαίωμα οι συνταξιούχοι αιρετοί να καταλαμβάνουν χωρίς καμία αμοιβή ή αντιμισθία θέσεις ευθύνης ( αντιδήμαρχοι ή μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων Δήμων ), αλλά και χωρίς ταυτόχρονα να χρειάζεται να στερηθούν τη μόνη πηγή εσόδων που τους εξασφαλίζει το βιοπορισμό τους.
Γιατί η εξαίρεση αυτή δεν έχει καμία δημοσιονομική επίπτωση στους δημοτικούς ή τον κρατικό προϋπολογισμό.