7 Μαρ 2017

Δημήτρης Αβραμόπουλος :Παρατείνεται για έναν χρόνο το πρόγραμμα χορήγησης βίζας στα νησιά

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε στους πέντε δημάρχους των νησιών που πλήττονται από το μεταναστευτικό ,οι όποιοι βρίσκονται στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του , την παράταση για ένα χρόνο ακόμη , χορήγηση θεώρησης διαβατηρίων στους Τούρκους τουρίστες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου στα τελωνεία .
Η συνάντηση με τον Επίτροπο Μετανάστευσης είναι σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στις 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα . Στις Βρυξέλλες οι πέντε δήμαρχοι είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Επίτροπο οπού  ζήτησαν  την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται αποκλεισμένοι στα νησιά. Επίσης παρουσία του επίτροπου μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλου έγινε  και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker με θέμα την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών μας. 

Την πέμπτη 8 Μαρτίου το πρωί ,επιστροφή στην Αθήνα ,όπου είναι προγραμματισμένο να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου οι πέντε δήμαρχοι, στα γραφεία της ΚΕΔΕ το μεσημέρι .