28 Μαρ 2017

Επίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου στην Ικαρία

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου στην Ικαρία, στα πλαίσια της παρουσίασης των θέσεων του Κόμματος για το 20ο του Συνέδριο.Την Κυριακή26/3 έγινε παρουσίαση στο πολιτιστικό κέντρο του Χριστού Ραχών και την Δευτέρα 27/3 στο Π.Δημαρχείο στον Αγ.Κήρυκο. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν δεκάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες και νέοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Και στις δύο παρουσιάσεις απαντήθηκαν ερωτήσεις : για τις διεθνείς εξελίξεις, για την θέση των κομμουνιστών σε περίπτωση ιμπεριαλιστικού πολέμου στη χώρα μας, για την έννοια της «κοινωνικής συμμαχίας», για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, τα αίτια που το δημιουργούν και τις λύσεις που προτείνει το ΚΚΕ, για το τι καινούργιο περιμένουμε από τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από το 20ο Συνέδριο, για τα χτεσινά γεγονότα στο Μουσείο «Ν.Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα και την πολύπλευρη προσπάθεια σκύλευσης της θυσίας του Κομμουνιστή Ν. Μπελογιάννη που ακολούθησε σήμερα στην βουλή, τέλος συζήτηση έγινε γύρω από μια σειρά ζητήματα που αφορούσαν την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Τονίστηκε ότι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι και περήφανοι για το Κόμμα μας, που κράτησε ψηλά τη σημαία της ταξικής πάλης, τόσο στα πρώτα χρόνια της αντεπανάστασης, όσο και στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, με την έντονη πίεση της μοιρολατρίας, των μειωμένων απαιτήσεων αλλά και των αυταπατών, συμβάλλοντας να μείνει όρθιο το κίνημα, η εργατική διεκδίκηση, η σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του.















Μπορούμε να βάλουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη της δράσης μας για την οικοδόμηση του Κόμματος και την ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος. Οι αποφάσεις του Συνεδρίου θα είναι το μεγάλο μας όπλο για τα επόμενα χρόνια, για να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την προσπάθεια συγκέντρωσης δυνάμεων, αλλαγής των συσχετισμών.

Το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής του ΚΚΕ παραβρέθηκε στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου, σωματείων και φορέων στα δικαστήρια του Αγιου Κηρύκου Ικαρίας για τις δίκες που αφορούσαν τις υποθέσεις δίωξης 6 Ικαριωτών (ο νυν δήμαρχος Ικαρίας, μέλη Δ.Σ. σωματείων του νησιού αλλά και πρώην μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου), και την δίωξη 2 συντρόφων (μέλη Δ.Σ. σωματείων) για αναγραφή πολιτικού συνθήματος σε τοιχίο του Ευδήλου Ικαρίας.

Η Τ.Ε. έχοντας την πάγια απαίτηση για καμιά ποινικοποίηση της λαϊκής και συνδικαλιστικής δράσης χαιρετίζει την αθωωτική απόφαση και για τις 2 περιπτώσεις, τονίζοντας ότι το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται από πολιτικές και δικαστικές διώξεις.