5 Μαρ 2017

Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή :δημαιρεσίες-παρωδία στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αποκλειστική ευθύνη της κ Καλογήρου

Με μια συνεδρίαση-οπερέτα, για την οποία ακέραιη την πολιτική ευθύνη φέρει η περιφερειάρχης Χ. Καλογήρου και η παράταξή της, εξελέγη σήμερα το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.Μια μόλις μέρα μετά τις βαρύτατες καταγγελίες του απελθόντος προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσθένη Χατζηγιάννη, ο οποίος μίλησε για «πολιτικό τακτικισμό της Περιφερειακής Αρχής όπως αυτή εκφράζονταν από την βούληση της κας Περιφερειάρχη, που προέκρινε το στενό πολιτικό συμφέρον της παράταξης της, σε βάρος της ευρύτερης δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου», η σημερινή συνεδρίαση ήρθε να επιβεβαιώσει και την ανεπάρκειά τους, αλλά και το ότι αντιλαμβάνονται το Περιφερειακό Συμβούλιο και συνολικά την περιφέρεια ως τσιφλίκι τους.
Η παράταξη της πλειοψηφίας κατά τις ψηφοφορίες εμφανίστηκε υπό διάλυση. Ειδικά μετά την εκλογή του προέδρου και κατά τις ψηφοφορίες για τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου ουδείς μπορούσε να καταλάβει με ποια διαδικασία ψηφίζει και ποιον. Αν και οι προβλέψεις του αντιδραστικού «Καλλικράτη» ορίζουν σαφέστατα πώς γίνεται η ψηφοφορία και πώς κατανέμονται οι θέσεις ανάμεσα στις παρατάξεις, ωστόσο, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφιζαν, προφανώς εξαιτίας ενδοπαραταξιακών έριδων και σκοπιμοτήτων, κυριολεκτικά ό,τι να ’ναι.

Με συνεχείς λαθροχειρίες και διασταλτικές ερμηνείες του νόμου, κατάφεραν τελικά να απαξιώσουν ακόμα περισσότερο το Περιφερειακό Συμβούλιο. Εκλέγοντας έναν αντιπρόεδρο, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί, και με την παράταξή μας να αποσύρει την υποψηφιότητα του Νίκου Ταναΐνη για τη θέση του Γραμματέα, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς, η Περιφερειακή Αρχή μπορεί πλέον να «περηφανεύεται» για το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας, η οποία είναι σίγουρο ότι θα επιτείνει τη λογική «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει», για την οποία διακρίνεται η περιφερειακή Αρχή της κ. Καλογήρου.

Η ανακοίνωση, μάλιστα, της Περιφέρειας για τις σημερινές δημαιρεσίες αποτελεί μνημείο παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. 

Δυστυχώς για την περιφέρεια και τους νησιώτες μας ο κατήφορος της περιφερειακής Αρχής συνεχίζεται.

Ως παράταξη έχουμε πολλές φορές ζητήσει, μεταξύ άλλων, να γίνει και ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εμμένουμε στην πρότασή, θεωρώντας ότι ειδικά μετά τη σημερινή απογοητευτική εικόνα είναι επιβεβλημένη.

Η διαρκής απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου και η υποβάθμιση της δημοκρατίας αποτελούν επικίνδυνο δρόμο.