23 Μαρ 2017

Πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα

Στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης του πρωτογενή τομέα των νησιών μας, που είναι σε εξέλιξη, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου επισκέφτηκε την κτηνοτροφική μονάδα του κου Παναγιώτη Καλογραία στην περιοχή Καλανάκης, Μυτιληνιών. Η μεικτή αυτή μονάδα εκτός των άλλων, παράγει σημαντική ποσότητα γάλακτος που διατίθεται στο τοπικό τυροκομείο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης συνοδεύονταν από τα στελέχη της Κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΔΑΟΚ ΠΕ Σάμου, που το διάστημα αυτό ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό των βοοειδών κατά της οζώδους δερματίτιδας, ενώ επίσης εκτελούν μια σειρά από προγράμματα του ΥπΑΑΤ όπως η βρουκέλλωση, λεύκωση, καταρροϊκός πυρετός με στόχο την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου και την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά «η σημερινή επίσκεψη μας έδωσε μια φορά ακόμη τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε τις πολύ δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίζονται οι κτηνοτρόφοι των νησιών μας για να επιβιώσουν ξεχασμένοι ουσιαστικά από το κράτος. Η έλλειψη της απαραίτητης υποδομής στα νησιά μας οδηγεί σε μια συνεχή μείωση του ζωικού κεφαλαίου και της παραγωγής. Εμείς, από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους στηρίζουμε. Θέλω να ευχαριστήσω το Τμήμα Κτηνιατρικής και τους κτηνιάτρους που παρά την πρωτοφανή έλλειψη προσωπικού αγωνίζονται για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους»